""

Yılmaz: Zamlar vatandaşımızın alım gücünü düşürdü « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 18:30

Yılmaz: Zamlar vatandaşımızın alım gücünü düşürdü

DEVA Partisi Yozgat İl Başkanı İsmail Yılmaz, özellikle son haftalarda iğneden ipliğe her gün gelen zamlarla vatandaşın alım gücünün iyice düştüğünü belirterek,, AK Parti iktidarının ülkeyi ekonomik yönden uçuruma sürüklediğini söyledi.

Yılmaz: Zamlar vatandaşımızın  alım gücünü düşürdü
Son Güncelleme :

26 Ekim 2021 - 18:53

DEVA Partisi Yozgat İl Başkanı İsmail Yılmaz, özellikle son haftalarda iğneden ipliğe her gün gelen zamlarla vatandaşın alım gücünün iyice düştüğünü belirterek,, AK Parti iktidarının ülkeyi ekonomik yönden uçuruma sürüklediğini söyledi.

İl Başkanı İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada; Yozgat ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak AK Parti iktidarını eleştirdi.
Başkan Yılmaz, tarım ve hayvancılık şehri olan Yozgat’ta tarım ve hayvancılığında bitme noktasına geldiğini belirterek, “Yozgat bölgemizde çiftçilerimizin yüzde 90’nı tarlasının ekimini yaptı. Çiftçililerimizle devamlı görüşüyoruz, gübre fiyatları tonu 5 Bin ile 8 Bin TL arasında olduğu için çiftçilerimizin çoğu tarlasını bu yıl gübresiz ekimini yaptı. Çiftçilerimize daha önce ödemesinin yapılacağı açıklanan kuraklık desteği ödemesi ekim dönemi bitmesine rağmen hala yapılmadı. Çiftçimiz bu bakımdan büyük sıkıntı içerisindedir. Aynı şekilde esnafımız, asgari ücretlimiz, işçimiz ve memurumuz kısacası toplumun her kesimi şuan aynı sıkıntıyı yaşıyor. Akaryakıta her gün gelen zamlarla vatandaşlarımız artık araçlarına binmeye korkar hale geldi. Aynı şekilde artan gıda fiyatları nedeniyle vatandaşlarımız marketlerde ihtiyaçlarını alamaz hale geldi. Bir torba 50 kg şeker 255 TL, 5 litre ayçiçek yağı 100 TL, bir koli yumurta 30 TL, 50 kg un 220 TL ve 1 kilo çay 37,5 TL bu fiyatlar bugünkü güncel fiyatlar ve her gün bu ürünlere zam üstüne zam gelmekte. Bu gelen zamlarla vatandaşımızın alım gücü düşerken, birde buna doğalgaz ve elektrik zamlarını da eklersek bu kış vatandaşımız nasıl geçinecek.”dedi.
Toplumun her kesiminin ekonomik yönden büyük sıkıntı içerisinde olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “Toplumumuzun her kesimi zorluk içerisinde yarınından endişe dere hale geldi. Döviz artarken bizim Türk liramız değer kaybetmeye devam ediyor. Sadece bir örnekle 5 kişilik bir ailede ev kirası, mutfak masrafı, elektrik, doğalgaz, ve bunlara her gün gelen zamla nasıl geçim sağlanır. Bazı yandaş kanallar ülkemizde her şeyi güllük gülistanlık olarak gösteriyor, oysa çıksınlar sokağa esnafa, vatandaşa mikrofon uzatsınlar ve gerçekle yüzleşsinler. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, ülkemizi karış karış gezerek halkımızın yanında dertlerine derman olmaya çalışıyor. Bizlerde ilimizde, ilçelerimizde devamlı halkımızın yanında sorunları, feryatlarını bizzat yerinde dinliyoruz. Artık AK Parti iktidarı son dönemlerini yaşıyor. İlk seçimde halkımız artık bu kötü gidişe dur diyecektir. Bizim iktidar dönemimizde halkımız, huzura refaha kavuşacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”diye konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.