""

YOBÜ film festivaline katılacak « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:37

YOBÜ film festivaline katılacak

İtalya’da 1997 yılından itibaren devam eden “Religion Today Film Festivali”ne bu yıl Yozgat Bozok Üniversitesi resmi destekçi olarak katılacak.

YOBÜ film festivaline katılacak
Son Güncelleme :

17 Haziran 2021 - 17:05

İtalya’da 1997 yılından itibaren devam eden “Religion Today Film Festivali”ne bu yıl Yozgat Bozok Üniversitesi resmi destekçi olarak katılacak.
İngiltere Cambridge merkezli Fish and Art Vakfı ve İtalya ortaklığında devam eden Religion Today Film Festivali’ne bu yıl Üniversite adına Yozgat Meslek Yüksek Okulu Radyo TV Programı katılım sağlayacak.
Her yıl İngiltere Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen uluslararası festival, Bozok Üniversitesinin dahil olmasıyla 20 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Radyo TV programından 10 öğrenciyi Italya’da ağırlayacak. Uluslararası Festivale katılım sağlayacak olan öğrenciler Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen sinema -televizyon çalışanları ile tanışacak, festivalde filmlerini yarıştırabilecek ve iş ağını geliştirebilecek. Öğrencilerin yol, konaklama, vize işlemleri dahil tüm masrafları yine festival komitesi tarafından karşılanacak.
Yine bu kapsamda 2022 yılı Haziran ayı içerisinde festivalin ikinci ayağının Yozgat’ta gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu çerçevede İngiltere ve İtalya’dan gelecek konuklar ile kısa film ve belgeseller yarışacak, film atölyeleri düzenlenecek. İngiltere Ulusal Ajansı’nın finanse ettiği projenin hem Türkiye hem de üniversite yürütücülüğünü ise Yozgat Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı üstlenecek.
Düzenlenecek olan festivale katılım sağlanması dolayısıyla bir açıklama yapan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitemizin her alanda olduğu gibi sanatın her dalında da önemli başarılara imza attığını ifade ederek şunları söyledi: “İtalya’da düzenlenecek olan “Religion Today Film Festivali”ne bu yıl Üniversitemiz resmi destekçi olarak kabul edildi. Festivale belli sayıda öğrencimiz katılacak ve önemli bir birikim ve tecrübe kazanacaklar. Bu önemli başarıdan dolayı başta Üniversitemiz adına projeyi yürütecek Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı’ya teşekkür ediyor, festivalin başarılı geçmesini temenni ediyorum.” (Cemil Mermertaş)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.