""

YOBÜ’ye üçüncülük ödülü « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 07:54

YOBÜ’ye üçüncülük ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2018 yılından beri düzenlenen “Engelsiz Üniversite” ödüllerinde bu yıl Yozgat Bozok Üniversitesi, “Mekânda Erişilebilirlik” kategorisinde 5 bayrak, “Eğitimde Erişilebilirlik” kategorisinde ise 3 bayrak alarak 114 üniversite arasından 3. oldu.

YOBÜ’ye üçüncülük ödülü
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2021 - 13:49

YÖK, üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla 2018 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri” katılımcı üniversitelerin rektörlerinin de katıldığı online tören ile sahiplerini buldu.
Başvuruların değerlendirilmesi neticesinde ödülleri almaya hak kazanan üniversitelerin açıklandığı “2021 Engelsiz Üniversite Ödülleri Töreni” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, ödül almaya hak kazanan başta Bozok üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve diğer üniversitelerin rektörleri, ilgili rektör yardımcıları, engelli öğrenci birimi sorumluları, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Üyeleri ile ödül başvurularının değerlendirilmesinde görev yapan uzmanlar katıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Engelsiz Üniversite” olma yolunda Üniversite olarak yürüttükleri çalışmaların bir neticesi olarak Mekânda Erişilebilirlik, Eğitimde Erişilebilirlik ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde 12 başvuru yaptıklarını, bunlardan 8’inin ödüle layık görülerek, Bozok Üniversitesini 3. sıraya taşıdığını ifade etti. Geçen sene sadece turuncu bayrak ödülü alan Bozok Üniversitesi , bu yıl aldığı üçüncülük ödülüyle haklı bir gururu yaşadığını dile getirdi.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nin ihtisas üniversitesi olması ve her alanda görünürlüğünün artırılması noktasında azim ve kararlılıkla çalışmalara devam ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Biz şu özdeyişi çok önemsiyoruz: “İnanmak başarmanın yarısıdır.” İnanan yönetici ve yöneticiler kararlı bir şekilde hedeflerine odaklanırlarsa başarı beraberinde gelecektir. Biz engelsiz üniversite olma noktasında bu kararlılığın bir göstergesi olarak bu ödülü almış bulunuyoruz. Bu yıl YÖK’ün yeni yüzü ile bize böyle bir hedef belirlenmiş olması ve Anadolu üniversitelerinin potansiyellerinin her açıdan harekete geçirilmesi süreçlerinde önemli katkılarından dolayı Sayın Bakanımıza ve Sayın YÖK Başkanımıza, bu gurur ve heyecan verici ödülün üniversitemize kazandırılmasında başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Akın’a, üniversitemiz engelli öğrenci birim sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Ferhat Karakaya’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.