""

YÖK Başkanvekili Kapıcıoğlu’ndan ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 07:33

YÖK Başkanvekili Kapıcıoğlu’ndan ziyaret

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu Bozok Üniversitesini ziyaret etti.

YÖK Başkanvekili Kapıcıoğlu’ndan ziyaret
Son Güncelleme :

26 Kasım 2021 - 18:11

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu Bozok Üniversitesini ziyaret etti.
Merkez Rektörlük Hizmet binasında gerçekleşen ziyarette, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu Yozgat’a ilk kez geldiğini ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.
Prof. Dr. Kapıcıoğlu, “Yükseköğretim Kurulunun öncülüğünde üniversitelerimizin, gençlerimizi çağın gereklerine uygun olarak yetiştireceğine ve ülkemizi bilim ve teknoloji dünyasında söz sahibi olan bir ülke konumuna getireceğine inanıyoruz. Yozgat Bozok Üniversitesi, bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması kapsamında endüstriyel kenevir alanında ihtisas üniversitesi olma özelliğini bünyesinde barındırıyor. Bu alanda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek göreceğiz. İnşallah endüstriyel kenevir Yozgat Bozok Üniversitesi özelinde hem Yozgat iline hem de ülkemize çok değerli katkılar sunacaktır. Ayrıca Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Bölümlerine yeni başlayan öğrencilerimizin önlük giyme töreniyle heyecanlarına ortak olacağız” dedi.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’nu üniversitelerinde ağırlamaktan şeref duyduklarını belirtti.
Karadağ, “Diş Hekimliği Fakültesi hakkında Yükseköğretim Kurulunda kendisini ziyarete gittiğimizde 2022 yılında öğrenci alımını planlamaktaydık. Hocamız bize aklımızda olmayan bir şeyi söyleyerek ‘eğer siz asgari şartları sağlarsanız bunun taahhüdünü veriyorsanız bu sene öğrenci alımını gerçekleştirin’ dedi. Biz tabi dekanımızla birlikte heyecanlandık ve Sayın Hocamızın güvenini sarsmayarak gece gündüz çalışarak Diş Hekimliği Fakültesini hem öğretim elemanları açısından asgari düzeye getirip hem de mevcut binanın tefrişatını ve alt yapısını tamamlayarak öğrenci alımını gerçekleştirdik. Kendilerine bu konudaki desteklerinden dolayı üniversitem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’na mevcut fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu, araştırma ve uygulama merkezi, enstitü, bölüm, program, uzaktan öğretim, ihtisas alanımız olan endüstriyel kenevir üzerine yapılan çalışmalar, akademik-idari personel ve öğrenci sayıları, altyapı olanakları gibi Yozgat Bozok Üniversitesi’nin çeşitli yönleri hakkında detaylı bilgiler veren Rektör Karadağ, üniversitenin eğitim öğretim kalitesini artırma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.
Rektör Karadağ, ayrıca üniversitenin bilimsel üretkenliğinin arttırılması, üniversite-kamu-özel sektör işbirliğinin geliştirilmesi, üniversitenin şehirle kurduğu ilişkinin daha da sağlamlaştırılması gibi konularda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını da ifade etti.
Kapıcıoğlu, üniversite ziyareti kapsamında Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesinde incelemelerde bulundu. Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu, ziyarette Diş Hekimliği ve Tıp Fakültelerinin fiziki ve genel durumlarını yerinde görerek Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Çelebi ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu’ndan bilgiler aldı. Kapıcıoğlu Diş Hekimliği ve Tıp Fakültesinde eğitim ve öğretimlerini sürdüren öğrencilerle de bir araya gelerek sohbet etti.
Rektör Karadağ, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa Kapıcıoğlu’na günü anısına çeşitli hediyeler takdim etti. Alpaslan DEMİR

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.