""

Yolların durumu yamalı bohça gibi…! « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:28

Yolların durumu yamalı bohça gibi…!

Yolların durumu yamalı bohça gibi…!
Son Güncelleme :

04 Ağustos 2021 - 18:00

Hep söylenir, “yol medeniyettir” Yozgat’ın bu konuda ne kadar şanslı olup olmadığına bir daha bakalım…

Yerel yönetimlerin sorumluluk alanında olan yolların durumunu konuşmaya başlamadan önce Devlet karayolu olarak meseleye baktığımızda doğu, batı, güney, kuzey olmak üzere Yozgat’ın toplamda yol ağı 14 bin kilometredir.

Bu yollar her yıl olmasa dahi birkaç yıl arayla bakım ve onarımdan geçmektedir. Belli dönemlerde ise, merkezi hükümet tarafından yapılan büyük ihale ile bakım ve onarımları yapılmaktadır.

Burada bir hususa dikkat çekmek isterim…

Gerek Samsun yol ayrımından Yozgat’a kadar gerekse Yozgat üzerinden Sorgun ve Akdağmadeni bölgesine kadar olan yol ağı sık sık bakım onarım nedeniyle ulaşım tek yönlü sağlanmaktadır.

Ancak bakım onarım sırasında kullanılan malzemelerin kalitesiz olması ve yüklenici firmanın yetersizliği yüzünden kalitesiz yolları kullanmak zorunda kalıyoruz.

Yine bir süre önce Yozgat-Sorgun arasındaki belli bir kilometrede başlatılan yol çalışmaları nedeniyle ulaşım tek yön üzerinden devam etmektedir.

* * * *

Birde İl merkezindeki yolların durumuna kısaca göz atalım…

Her dönem yerel seçimlerin hemen ardından görevi devralan Belediye Başkanının ilk işi Lise Caddesinin ya yolunu ya da kaldırımlarını yenilemektir.

Belediyelerin bu konudaki son durumlarına baktığımızda icraattan çok işin havasını attıklarına şahitlik ediyoruz.

Mesela makine parklarımızı güçlendirdik, son model asfalt serme makinesi aldık, en kaliteli yolları biz yapıyoruz derler…

Sonuç olarak Yozgat’ın birçok Cadde ve sokaklarını gezdiğimizde halen yamalı bohçadan bir farklarının olmadığı görülür.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.