""

Yozgat Belediye İtfaiyesi 435 yangına müdahale etti « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 11:39

Yozgat Belediye İtfaiyesi 435 yangına müdahale etti

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2017 yılı Ocak ayı itibariyle günümüze kadar toplam 435 yangına müdahale edildi.

Yozgat Belediye İtfaiyesi  435 yangına müdahale etti
Son Güncelleme :

24 Ekim 2017 - 7:00

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2017 yılı Ocak ayı itibariyle günümüze kadar toplam 435 yangına müdahale edildi.
Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, yaptığı yangın istatistik bilgilerine göre geçen yıla oranla bu yıl yangınlarda ciddi oranda düşüş olduğunu söyledi.
Albayrak, “Yozgat Valiliğimizin yayınladığı anız yangını genelgesinin köylülerimiz tarafından dikkate alındığın düşünüyoruz. Çünkü geçen yıl yaklaşık 160 civarında anız yangınına müdahale ederken bu yıl bu oran 5-6’ya yani yok denecek kadar aza düştü. Tabi bunda çiftçilerimizin anız sapları saman olarak değerlendirmesi de var. İtfaiye teşkilatı 2017 yılının 24 Ekim tarihine kadar 64 adet bina yangını, 19 adet araç yangını, 15 adet orman yangınları, 56 adette sıkışmalı trafik kazası ve 280 ot ve diğer yangınlar olmak üzere toplam 435 adet yangına müdahale ettik. Yangının tek olumlu tarafı ise can kaybı taşımayan yangınlar olmasıdır. “dedi.
Geçen yıl anız yangınları ile oldukça sık karşılaşıldığını vurgulayan Albayrak, “Geçen yıl yaz döneminde günlük 3-5 tane anız yangınına müdahale ediyorduk. Ekiplerimiz ordan oraya sürekli teyakkuz haline anız yangınlarını söndürmek için uğraşıyordu. Bu yıl ise bu yangınlar yok denecek kadar aza düştü. Düşme sebebini ise Valiliğimiz tarafından yayınlanan anız yangını genelgesinin büyük etkisi olduğunu düşünüyoruz. Tarlasındaki anızları yakanların çiftçilere de Çevre Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından kanunda belirtilen maddeler uyarınca para cezası kesilmiştir.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.