""

Yozgat Belediyesi gerçekten zor durumda « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:30

Yozgat Belediyesi gerçekten zor durumda

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, geçtiğimiz ay basın bilgilendirme toplantısı yaparak belediyenin genel durumu hakkında bilgiler vermişti.

Yozgat Belediyesi gerçekten zor durumda
Son Güncelleme :

14 Ekim 2021 - 17:00

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, geçtiğimiz ay basın bilgilendirme toplantısı yaparak belediyenin genel durumu hakkında bilgiler vermişti.
Bu toplantıda Sayın Köse’nin üzerinde durduğu en önemli konu belediyenin borç miktarı ve bu borç dolaysıyla belediye personelinin maaş ödemelerini dahi yerine getirmede zorlandığı hususu idi.
Kamuoyunda Yozgat Belediyesi’nin 538 milyon TL. olarak açıkladığı rakam pek inandırıcı bulunmamış ve hatta “3 yılık dönemde dişe dokunur bir yatırım yapmamalarını borcun arkasına sığınarak geçiştiriyorlar” yorumlarına neden olmuştu.
Bilindiği üzere bir süredir Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA)’ya ait olduğu ileri sürülen bazı belgeler yayınlanmaya ve kamuoyunda gündem oluşturmaya devam ediyor.
Vakıf senedinde amacı, “ahlaklı, devletine bağlı bir gençlik yetiştirmek” olarak açıklanan ve arzu edilen gençliği, “özgüveni yüksek, yenilikçi, çalışkan, iyi ahlaklı, hoşgörülü ve başarılı…” olarak tanımlanırken, çalışma alanı da “tüm ülke çapında eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin ve verimli biçimde yerine getirilmesine yönelik çalışmalara katkıda bulunmak” olarak gösterilen vakıf, Yozgat’ta da temsil edilmekte, bir il başkanlığı bulunmaktadır.
Yayınlanan belgelerden anladığımız, Yozgat Özel İdaresi’ne ait binada faaliyetini yürüten vakfın 3.000 TL. (üçbin) olan kirasının Yozgat Belediyesi tarafından karşılandığıdır.
Ancak yine bu belgelerde görünen, belediyeden kira karşılığı olarak alınması gereken tutarın, tahsil edilemediği belediyenin bu parayı ödemediğidir.
Bu belgelerin ışığında Yozgat kamuoyu, kamu yararına çalışan bir vakfın kira giderini dahi karşılayamayan belediyenin gerçekten zor durumda olduğuna, gelirlerinin giderlerini karşılamada yetersiz olduğuna ikna oldu mu bilinmez.
Ancak 3.000 TL gibi asgari ücret düzeyinde bir rakamı ödeyemeyen bir belediyenin gerçekten zor durumda olduğuna ve mali disiplininin bozulduğuna ben ikna oldum.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.