Kavşakların şehirlerin tanıtımı ve estetiği açısından son derece önemli noktalar olduğunu söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Doğu ve Batıyı birbirine bağlayan uluslar arası E-88 karayolu ile Kuzey ve Güneyi birbirine bağlayan Atatürk Yolunun Yozgat’tan geçtiğini hatırlattı. Bu iki önemli güzergah üzerinde 12 kilometre refüj ve toplam 8 adet kavşak bulunduğunu da hatırlatan Başkan Köse, ‘’Bu refüjlerin ağaçlandırması ve çimlendirilmesi yapılarak toplam 90 bin metre yeşil alan tesis edilmiştir. E-88 karayolu ve Atatürk yolu üzerinde bulunan 8 kavşaktan 4’ü E-88 karayolu projelendirilip uygulaması yapılmıştır. Kavşak projelerimizde şehrin sembolü olan Cehrilik lalesi figürü aydınlatma olarak uygulanmıştır. Diğer bir kavşakta ise Çam ağaçları kullanılmıştır. Bu uygulamalar gabion saksılar ile bütünleştirilmiştir. Adliye kavşağında ise ülkemizin önemli şairlerinden Arif Nihat Asya’nın şehrimiz için duygularını dile getirdiği şiirinden bir dörtlük görselde yerini almıştır. Böylece E-88 karayolu üzerinde bulunan kavşaklarımızın hem yapısal hem de bitkisel düzenlemesi tamamlanmıştır. Atatürk Yolu üzerinde bulunan 4 adet kavşak için proje çalışmalarımız büyük oranda tamamlanmıştır. Kavşak içerisinde bulunan elektrik panoları, mobese direk ve panoları ile trafik lambası direk ve panoları uygun yerlere taşınarak hızla bu dört kavşağımız da tamamlanacaktır’’ dedi.
ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILIYOR
Öte yandan Yozgat Belediyesi tarafından Lise Caddesinde orta refüjünde ve Merkez Orta Okulu önünde bulunan Yozgat yazılı alanda da çevre düzenlemesi çalışması yaparken, ağaçlarda da gençleştirme çalışmalarına başlanıldı. Haber Merkezi
Yozgat Belediyesi’nden Kavşak ve refüj çalışması
Yozgat Belediyesi tarafından havaların ısınması ile birlikte Uluslar arası E-88 karayolu ile Atatürk Yolu üzerinde bulunan orta refüjlerde ve kavşaklarda başlatılan çalışmaların bir kısmı tamamlanırken, bir kısmı da yoğun bir şekilde devam ediyor.
