""

Yozgat Belediyesinden vatandaşlara özel söyleşi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:52

Yozgat Belediyesinden vatandaşlara özel söyleşi

Yozgat Belediyesi tarafından kadınlara ve erkeklere özel Çarşamba söyleşileri devam ediyor.

Yozgat Belediyesinden vatandaşlara özel söyleşi
Son Güncelleme :

19 Ocak 2022 - 18:08

Yozgat Belediyesi tarafından kadınlara ve erkeklere özel Çarşamba söyleşileri devam ediyor.
Eski Askerlik Şubesinde düzenlenen söyleşide Psikolog, Sosyolog, Yaşam, Başarı ve Aile Koçu Gülay Danışan tarafından ‘Çocuk Yetiştirmede Anne Babanın Rolü’ söyleşisi düzenlendi.
Danışan, Getirdiği oyuncaklarla katılanlara kadın ve erkek rolünün küçük yaşlardan itibaren kazandırıldığını Çocuk yetiştirmede en önemli unsurun koşulsuz sevmek olduğunu belirtti.
Gülay Danışan seminerle alakalı yaptığı açıklamada; “Anne baba olmak zor zanaat. Üzerine en çok konuşulan konuların başında gelse de tam anlamıyla nasıl olması gerektiğine dair tek bir şablonu yok. En net olan bilgisi çocuklarımızı koşulsuz sevmek ve kabul etmek. Elbette onların kendilerini yaşayacakları hayata hazırlayabilmesi için ihtiyaç duyduklarında yanında olabilmek. Tıpkı anneler gibi babalar da sürecin önemli parçası olmalı. Tüm sorumluluk tek ebeveyne yüklenmemeli. Tutarlı kararlı ve en önemlisi dengeli olmalı. Burada kadınlara ihtiyaç duydukları bir konuda paylaşımlar, aktarımlar yapmak çok mutluluk verici. Bugünkü konumuz çocuk yetiştirme de annenin ve babanın rolü, çocuklarımıza yönelik davranış kalıplarımız tekrar gözden geçirme fırsatı bulmak amacımız. Her şeyden önce dünyaya getirdiğimiz çocuklarla ilgili sayısız kaynak, kitap, makale var. Burada işin teorisinden daha çok pratiği önemli. O yüzden bugün pratikte kültürel yapımıza uygun, toplumsal yapımıza uygun, çocuk yetiştirme süreci hakkında konuşacağız, paylaşımlar yapacağız. Hazırlıklı geldim. Oyuncaklarla ve etkinliklerle geldim. İnanıyorum ki çok keyifli geçecek. Buradan çıkaracağımız en önemli kıssadan hisse çocuklarımızı koşulsuz sevmek, onları olduğu gibi kabul etmek ve bunu yaparken de davranış kalıplarımızda kararlı, tutarlı, sevgi dolu olmak, dengeli olmak, ihtiyaç duydukları her an yanlarında olabilecek kadar yakın ve onların kendi özerk gelişimlerini sağlayabilecek kadar uzaklarında bulunabilmek” diye konuştu.
Alpaslan DEMİR

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.