""

‘Yozgat Havzası Rehabilitasyon Projesi’ hayat buluyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 14:32

‘Yozgat Havzası Rehabilitasyon Projesi’ hayat buluyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay riyasetinde yürütülen ve bölgedeki sosyo – ekonomik iyileştirmeyi hedefleyen “Yozgat Havzası Rehabilitasyon Projesi” hayata geçiyor.

‘Yozgat Havzası Rehabilitasyon Projesi’ hayat buluyor
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2021 - 17:10

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay riyasetinde yürütülen ve bölgedeki sosyo – ekonomik iyileştirmeyi hedefleyen “Yozgat Havzası Rehabilitasyon Projesi” hayata geçiyor.
2021 yılı yatırım programına alınan ve 2021- 2027 yılları arasında uygulanacak olan projenin toplam tutarı 507,9 milyon TL olacak.
Projenin, Yozgat, Çorum, Tokat ve Sivas illeri ile 14 İlçe, 480 köy ve 8,77 milyon dönüm alanda planlanan, Yozgat’ın 8 ilçesi (Merkez, Sorgun, Aydıncık, Çekerek, Kadışehri, Akdağmadeni, Saraykent, Çayıralan) 204 orman köyü ve 68 orman dışı köyde dahil olmak üzere toplam 272 köyü kapsayan entegre bir çalışma olacak.
Bu kapsamda, kırsal kesimi destekleme yatırımları, odun tüketimini azaltıcı faaliyetlerden, kat kaloriferi, güneş enerjisi ile su ısıtma, bina izolasyonu, güneş enerjisi ile elektrik üretimi vb. faaliyetler içeren projeler ile hayvancılık, seracılık, arıcılık vb. ticari faaliyetleri içeren alt projeler desteklenecek.
Projeyle, bölgede bitki örtüsü, toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, vatandaşların muhtelif gelir getirici faaliyetlerle refahının artmasının yanı sıra tarım ve hayvancılığa katma değer, ülke ekonomisine de katkı sağlaması planlanıyor.
Yatırım programı Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 2021 yılında kesin proje – etüt çalışmalara başlanacak. (Haber Merkezi)

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN