""

Yozgat İçin Her Biri Ayrı Bir Zenginlik « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 00:34

Yozgat İçin Her Biri Ayrı Bir Zenginlik

Yozgat İçin Her Biri Ayrı Bir Zenginlik
Son Güncelleme :

26 Ekim 2021 - 18:30

Yozgat’ta “Spor” denilince 7’den 77’ye herkesin aklına ilk olarak futbol geldi. Yozgat ismi ile geçmişten günümüze kimi zaman profesyonel kimi zaman da amatör liglerde mücadele veren Yozgatspor, gün geldi kamudan gün oldu özel kuruluşlardan yöneticilerle Yozgat’ı temsil etti/etmeye devam ediyor.

Birinci ve ikinci ligde beklentiler karşılık bulmadığında üçüncü ligde mücadele edildiği dönemlerde Yozgat’ın tek takımı olduğu için bu kentin ortak bir değeri oldu.

Bugüne baktığımızda ise, ortak spor değerlerimizin sayısında bir artış olduğu dikkatlerimizi çekiyor. Yozgatspor’la birlikte aynı kategoride Sorgun ve Çayıralan takımlarımız yeni sezonda Yozgat’ı temsil ederek, başarılı olmak için mücadele verecekler.

Yozgat yeni sezonda BAL liginde 3 takımla temsil edilecek. Aynı grupta mücadele edecek olan takımlarımız öncelikle bu mücadeleyi başkaca şehirlerin takımlarına karşı ve birbirleri ile centilmenlik ölçülerinde yapacaklar. Lig öncesi hazırlıklarını kendi tesislerinde imkanlar ölçüsünde tamamlayan takımlarımız için geri sayım başladı.

Bilindiği üzere ligler bu hafta sonu başlıyor, deplasmana çıkacak olan takımlarımız puanla dönmeleri halinde önemli avantaj elde edecektir.

* * * *

Söze başlarken her ne kadar “Yozgat’ta Spor denilince 7’den 77’ye herkesin aklına ilk olarak futbol geldi.” dediysek de bugün futbol müsabakalarında Yozgatspor FK, Sorgun Belediyespor ve Çayıralan takımlarımızın yanı sıra salon sporlarında da önemli gelişmeler dikkatleri çekmeye devam ediyor.

Hentbol Kadınlar Birinci Ligi’nde mücadele eden Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar Gençlikspor takımı ve voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi’nde Sorgun Belediyespor önemli takımlara karşı ciddi bir mücadele ortaya koyarak, Yozgat’ı temsil eden takımlarımızdır.

Haftayı puansız kapatan bu takımlarımız önümüzdeki hafta kendi seyircisi karşısında puanlar almak için çalışmalara ara vermeden devam ediyor.

Sonuç olarak yazımın başlığında da ifade ettiğim gibi futbol ve salon sporlarındaki faaliyetlerimizin her biri Yozgat için ayrı bir güzellik olduğu gibi zenginliktir.

Burada en önemlisi ise, bu zenginliklerimizi sahip çıkarak, daha güçlü takımlar haline getirmek için destek olunması gerektiğini düşünüyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.