""

Yozgat, ilçelerine oranla akaryakıt fiyatlarında 50 kuruş daha pahalı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 13:35

Yozgat, ilçelerine oranla akaryakıt fiyatlarında 50 kuruş daha pahalı

Yozgat Merkezde akaryakıt fiyatları ilçelere oranla litrede 50 kuruş daha yüksek olması araç sahiplerinin tepkisini çekiyor. Yerköy ve Sorgun ilçesinde otogaz Litre fiyatı 2,99TL, Motorin 4,49, benzin ise 5,53TL olarak satışa sunulurken Yozgat Merkezde otogaz 3,29, Motorin 4,99TL, Benzin ise 5, 55TL olması sürücülerin dikkatini çekiyor.

Yozgat, ilçelerine oranla akaryakıt  fiyatlarında 50 kuruş daha pahalı
Son Güncelleme :

07 Kasım 2017 - 7:00

Merkezdeki araç sahipleri, yıllardır il merkezinde akaryakıt fiyatlarının ilçelere göre yüksek olduğunu belirterek, önceki yıllarda istasyon sahiplerinin rekabete girdikleri dönemde ancak ilçelerle aynı fiyatı yakaladıklarını ifade ediyor.
Nusret Karademir, isimli vatandaş, Yerköy ve Sorgun’da LPG’nin İl Merkezine göre litre fiyatının 35 kuruş daha ucuz olduğunu söyledi.
Karademir, “Bir gün arayla Sorgun ve Yerköy İlçesine ziyaret ettim. Akaryakıt fiyatlarında ciddi manada fark var. Sorgun ilçesinde LPG fiyatı 3.050 kuruş iken Yerköy’de 2.99 kuruştan satılıyor. İlimiz Merkezde ise 3.29 kuruşa satılıyor. Bu örnek verdiğim akaryakıt istasyonları da Yozgat’takilerde kazanıyor. Şuan Yerköy ile Yozgat Merkezde motorinde 50 kuruş, LPG’de ise 35 kuruş fark var. Buna neden ilgili merciler el atarak ildeki yüksek olan fiyatı ilçeler gibi düşürmüyorlar. İki yıl önce rekabet olmuştu ancak o zaman ilçeler fiyatına düşmüştü.”diye konuştu.
Bekir Yılmaz isimli araç sahibi de aynı ifadeleri kullanarak şöyle dedi: “Akaryakıt istasyonlarına baktığımızda fiyat farklılıkları dikkat çekiyor. Yozgat merkezde fiyatların yüksek olmasına bir anlam veremiyoruz. Çünkü aynı istasyon firması il ve ilçedeki fiyat farkı arasında 50 kuruş oynuyor buda bizlerin cebini yakıyor.Merkez ve ilçelerin arasındaki mesafe farkının 30- 40 kilometre olması bu kadar fiyat farkı olmasını mı gerektiriyor?”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.