""

Yozgat Lisesinde İl Eğitim Tarihi Müzesi kuruldu « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:56

Yozgat Lisesinde İl Eğitim Tarihi Müzesi kuruldu

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yozgat Lisesinde İl eğitim tarihi müzesi açıldı.

Yozgat Lisesinde İl Eğitim Tarihi Müzesi kuruldu
Son Güncelleme :

27 Kasım 2017 - 7:00

Müze Açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri,Okul Müdürleri ,öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Kurdele kesiminin ardından Katılımcılar Yozgat Lisesi bünyesinde açılan İl Eğitim Tarih Müzesini gezdiler.
Müzelerin bizim canlı tarihimiz olduğunu dile getiren İL Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, onları korumak ve gelecek nesle aktarmanın öneminden bahsetti. Projenin mimarı olan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne teşekkürlerini ileten Yazıcı ,Müzenin yapımında emeği geçen başta Yozgat Lisesi Müdürü Şaban Dilbirliği olmak üzere tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum dedi.
Kurulan müzenin amacı Gençlerin millî, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren; sanat eserleri, müze ve anıtlar gibi millî değerlerimizi tanıyan, bugünkü yaşantıları ile geçmiş yaşantılar arasında nesneler aracılığıyla bağlantı kurarak, gözlem, mantık, hayal gücü ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmeleri amacıyla; Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde mevzuat hükümleri doğrultusunda her ilde bir “Eğitim Tarihi Müzesi”nin oluşturulması planlanmıştır. Bu planlama çerçevesinde oluşturulan “Eğitim Tarihi Müzeleri” ile ülke genelinde müzelerin önemi konusunda başta eğitim camiamız olmak üzere toplumda farkındalık oluşturulması ve müzelerin okulların yaşayan bir birimi ve etkin bir öğrenme ortamı hâline getirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç çerçevesinde; il genelinde eğitim tarihi açısından arşiv değeri taşıyan; evrak, doküman, yayın, kitap, dergi, rehber, broşür, katalog, fotoğraf, video film, film şeridi, dia, eğitim araç ve gereçleri, özellikle geçmiş yıllara ait ders kitapları ve eğitim materyalleri ile objeler İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen okul veya kurumlarda toplanmış ve planlama kapsamında, Yozgat Lisesinde İl Eğitim Tarihi Müzesi kurulmuştur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.