""

Yozgat manevi değerini kaybetti « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:08

Yozgat manevi değerini kaybetti

Yozgat’ın manevi değeri, ilim ve irfan sahibi Mürşid-i Kamil Halil İpek Hoca Efendi (93) yaşlılığa bağlı olarak rahatsızlıkları sebebi ile hayatını kaybetti.

Yozgat manevi değerini kaybetti
Son Güncelleme :

15 Ağustos 2017 - 7:00

Bir asra yakındır yaşamı boyunca herkesin sevgi ve saygısını kazanan gönül insanı Halil İpek Hoca Efendi ömrünü Kur’an yolunda, ilim, irfan yolunda harcadı. Yozgat’ın manevi önderi, hak dostu, mümtaz insan Emekli Müftü Halil İpek Hoca Efendinin vefatı başta İpek, ailesi olmak üzere tüm Yozgat halkını hüzne boğdu.
Halil İpek Hoca Efendinin cenazesi Çapanoğlu Büyük Camide ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sarıtopraklık aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazında kalabalık cami avlusuna sığmayınca vatandaşlar cami avlusu dışında saf tuttu.
MEZARINA BUHARA’DAN GETİRİLEN TOPRAK KONULDU
Sarıtopraklık’ta aile mezarlığında toprağa verilen Halil İpek Hoca Efendinin mezarına Buhara’dan getirilen toprak başucuna konuldu.
Cenaze namazına İpek ailesinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, siyasi parti ve Sivil toplum temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.