""

“Yozgat, Sağlık Hizmetlerinde Örnek Bir Şehir” « Yeniufuk Gazetesi

29 Eylül 2024 - 01:25

“Yozgat, Sağlık Hizmetlerinde Örnek Bir Şehir”

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Yozgat’a sağlık hizmetlerinde Yozgat’ın örnek bir şehir olduğunu söyledi.

“Yozgat, Sağlık Hizmetlerinde Örnek Bir Şehir”
Son Güncelleme :

27 Eylül 2024 - 17:00

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere Yozgat’a gerçekleştirdiği ziyarette, Yozgat Valiliği’ni ziyaret ederek başladı. Bakan Memişoğlu, burada şeref defterini imzaladı ve Vali Mehmet Ali Özkan’dan şehirdeki sağlık hizmetlerine dair bilgi aldı. Ziyaretin ardından basına açıklamalarda bulunan Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “hayalim” dediği şehir hastanelerinin ilkini Yozgat’ta açtıklarını hatırlatarak, Yozgat’ın sağlık alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu hizmetlerin daha da ileriye taşınması için çalıştıklarını ifade etti.
“SAĞLIK HİZMETLERİNDE TÜRKİYE DÜNYADA ÖNCÜ”
Türkiye’nin sağlık hizmetleri konusunda dünya çapında önde gelen ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Bakan Memişoğlu, sadece hizmet sunumuyla değil, sağlık teknolojileri ve bilgi üretiminde de büyük adımlar atıldığını belirtti.
Konuşmasında, halkı sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeye davet eden Memişoğlu, özellikle hastalanmadan önce sağlığın korunmasının önemine değindi. Bağımlılık, yanlış beslenme, aşırı kilo ve hareketsiz yaşam tarzından uzak durulması gerektiğini belirtti.
ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARINA KARŞI UYARI
Ekim ve kasım aylarının üst solunum yolu enfeksiyonlarının yaygın olduğu dönemler olduğunu vurgulayan Bakan Memişoğlu, bu süreçte hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kapalı alanlarda enfeksiyon riskinin arttığına dikkat çeken Memişoğlu, hastaların kendilerini izole etmeleri gerektiğini vurguladı. Memişoğlu, “Hijyen kurallarına uyalım, hasta olan kişiler mümkünse kapalı alanlardan uzak dursun ya da kendilerini izole etsin,” şeklinde konuştu.
Yozgat’ın sağlık altyapısının ve hizmetlerinin gelişiminden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Bakan Memişoğlu, Yozgat Şehir Hastanesi’nin ve üniversite hastanesinin sağlık hizmetlerine katkısının büyük olduğunu belirtti. Memişoğlu, “Yozgat, özellikle son 15-20 yılda devlet yatırımları sayesinde büyük bir gelişim gösterdi. Sağlık hizmetlerinde önemli bir örnek teşkil ediyor,” dedi.
Bakan Memişoğlu, Yozgat Valiliği ziyaretinin ardından Yozgat Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti ve buradaki incelemelerinin ardından İl Sağlık Yöneticileri Toplantısına katıldı. Sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi ve daha iyi hizmet sunulması adına çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Memişoğlu, Yozgat’ın bu konuda örnek bir şehir olduğunun altını çizdi.
/Osman Tolga YILMAZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.