""

Yozgat Şehir Hastanesi, İlk Dijital Şehir Hastanesi Oldu « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 11:17

Yozgat Şehir Hastanesi, İlk Dijital Şehir Hastanesi Oldu

Yozgat Şehir Hastanesi, yapılan çalışmalar sonucunda; Türkiye’de ilk HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) Akreditasyon sertifikasını alan şehir hastanesi oldu.

Yozgat Şehir Hastanesi, İlk  Dijital Şehir Hastanesi Oldu
Son Güncelleme :

19 Eylül 2017 - 7:00

Ülkemizde sağlık sektöründe çıtayı yükseltmeyi hedefleyen Şehir Hastanelerinden ilki olan Yozgat Şehir Hastanesinde bir ilk daha yaşandı.
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Hizmetler Başkanı Ahmet Uslu, HIMSS 6 Dijital Hastane Akreditasyonu hakkında şu bilgileri aktardı; “HIMSS 6 Akreditasyonu sayesinde dünyanın saygın dijital hastaneleri ile eşdeğer hizmet verdiğimiz tescillendi.
Bu sertifika, teknolojinin sağlık hizmetlerinde daha ileri seviyede kullanılmasıyla hasta ve çalışan güvenliğini en yüksek düzeye çıkarılmasını sağlayacaktır. Yozgat Şehir Hastanesi’nde hasta güvenliği ve doğru tedavinin uygulanmasını destekleyen bu sistem, hastalarımızın ve çalışanlarımızın memnuniyetini daha üst seviyelere taşıyacak”
Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca’da sağlık alanında Yozgat Şehir Hastanesinin ilkleri yaşadığını söyledi.
Dr. Kurca,”Çeşitli yönetim ve hizmet alanlarını içinde toplayan sağlık kuruluşlarında süreçlere ve hastalara dair çok çeşitli veri toplanmaktadır. Her türlü karar alma aşamasında bu verilerin kullanılabilir olması kritik bir öneme sahiptir.
Özellikle, hasta ile ilgili verilerin ve istemlerin hasta başında sisteme girilmesi; hasta ile ilgili her türlü tıbbi bilgiye (laboratuvar sonuçları, radyolojik görüntüler, günlük tıbbi ölçümler vs.) hastane içinden veya dışından anlık erişilmesiyle iş süreçleri hızlanacak, tıbbi hatalar en aza inecektir. Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda yapılan çalışmalar neticesinde bu sonucun elde edilmesinde, büyük emekleri olan hekimlerimize, bilgi işlem personellerimize, HIMSS grubu ekibimize ve ayrıca Kamu-Özel ortaklığı ile birlikte hizmet verdiğimiz Rönesans Firmasına, Dijital Hastane Sertifikasyonu alan ilk şehir hastanesi olmamıza, yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.