""

Yozgat Şehir Hastanesinde “Kadına Şiddete Hayır”semineri « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:17

Yozgat Şehir Hastanesinde “Kadına Şiddete Hayır”semineri

Yozgat Şehir Hastanesinde 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla “Kadına Şiddete Hayır” programı düzenlendi.

Yozgat Şehir Hastanesinde  “Kadına Şiddete Hayır”semineri
Son Güncelleme :

07 Aralık 2017 - 7:00

Psikolog Melike İlgen ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Ali Kahraman tarafından düzenlenen programda, kadına şiddetin psikolojik ve hukuk boyutu ele alındı. Sağlık personellerinin büyük bir bölümünün kadın olduğunun, şiddetin hiçbir gerekçeyle kabul edilemez olduğu vurgulanan program sonunda tüm sağlık personeli günün anlam ve önemini vurgulamak için görsel döviz sergilendi. Psikolog Melike İlgen yaptığı konuşmada şunları söyledi;”Kadına yönelik şiddet denildiğinde genellikle akla fiziksel şiddet geliyor. Fakat şiddet, fiziksel boyutunun yanında cinsel, ekonomik ve psikolojik olarak da karşımıza çıkıyor. Psikolojik şiddet, küçük düşürmeyi, toplum içerisinde itibarını zedelemeyi, bireyin benlik bütünlüğünü bozmayı ya da yaralamayı içeren duygusal bir saldırıyı kapsamaktadır. Şiddetin kadınlar üzerindeki etkilerine bakıldığında öğrenilmiş çaresizlik, öfke, depresyon, özgüven yitimi, uyku ve yeme bozuklukları gibi birçok sonuç ile karşılaşılmıştır. Şiddetin çocuklar üzerinde de birçok olumsuz etkisi mevcut. Şiddetin bulunduğu bir ailede yetişen çocuk da şiddeti öğrenmiş olacaktır. Hem kadınlar için hem gelecek nesil ve insanlar için biz de “Kadına Şiddete Hayır” diyoruz”
Kadına şiddetin hukuksal boyutunu anlatan Sosyal Hizmetler Uzmanı Ali Kahraman ise ;” Kadınlar bir toplumu ayakta tutan gizli kahramanlardır. İnsanlığın kadını veya erkeği yoktur bu nedenle kadınlar da her insan gibi saygıyı ve sevgiyi hak etmektedirler. Toplumumuzun kanayan yarası olan kadına siddet konusunda mutlaka gerekli önlemler alınmalı ve şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmelidir” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.