""

Yozgat Tarihi ve Kültürü Tanıtım Çalışması « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:06

Yozgat Tarihi ve Kültürü Tanıtım Çalışması

Yozgat Tarihi ve Kültürü Tanıtım Çalışması
Son Güncelleme :

08 Haziran 2021 - 16:30

Yozgat için önemli noksanlardan birisi de Tarihi ve Kültürü Tanıtım Çalışması hususunda elle tutulur bir vesikanın olmamasıydı…

Sohbete başlarken, yukarıda kurduğum cümlenin Yozgat’a dair şimdiye kadar kaleme alınmış, okuyucusu ile paylaşılan eserlere bir haksızlık yapıldığı anlamı çıkartılmamasını önemle arzu ediyorum.

Çünkü Yozgat kelimesinin geçtiği her eser benim için son derece kıymetli ve değerlidir. Zira bu eserlerin içinde bir emek, gayret, çaba ve fedakârlık olduğunu bilenlerdenim.

Demem o ki; bu konuda şimdiye kadar hazırlanmış ve kaleme alınmış eserlere baktığımızda Tarih ve Kültür üzerine hepsi bir arada elle tutulur eserin olmaması kentimizin eksik kalan kısımlarının başında gelmiştir.

* * * *

Dolayısı ile şimdi bu eksikliğin giderilmesini sağlamak için Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi arasında bir protokol imzalandı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Akademisyenlerinin ve Yozgat’tan yetişen İlim Adamlarımızın da yer alacağı geniş kapsamlı bir ekip tarafından çalışmalara başlandı.

Bu konuda hazırlanan yol haritası ve taslak çalışmaların yer aldığı en son toplantı Valimiz Ziya Polat Başkanlığında Rektör, Belediye Başkanı, Akademisyenler, fikir ve düşünce sahiplerinin katılımı ile önceki gün yapıldı.

Katılımcıların sırası ile görüş ve düşünceleri alınarak, hazırlanacak eserin daha zengin olması yönünde Yozgat önemli yönleri ile masaya yatırılmış oldu.

* * * *

İkisi Tarih birisi de Turizm olmak üzere Yozgat’ın Tarih Öncesinden Cumhuriyete Yozgat ve Çevresi ele alınacak Eser 3 Cilt olması planlanmış olsa da yapılan istişareler sonucunda bu sayının artırılmasında bir sakınca olmayacağı kanaatine varıldı.

Geniş kapsamlı olarak hazırlıkları başlayan bu eserin 18 ay da tamamlanması planlanmaktadır. Kabul etmek gerekir ki; doğru bilgilerin yer aldığı bir eseri meydana getirmek için çok emek ve çaba sarf edilmek durumundadır.

Bu bağlamda Yozgat adına hazırlanan değerli bir eser için gayret sarf edecek çalışma ekibine elinde bilgi, belge ve doküman olan herkesin destek olması gerekiyor.

* * * *

Valimiz Sayın Ziya Polat başkanlığında düzenlenen toplantıda söz alarak, ifade ettiğim üzere, Valilik, Üniversite ve Belediye arasında imzalanan protokol gereği bu projeyi ihtiyaç duyulan zamandan daha fazla uzatmadan protokole imza atanların görevden ayrılmadan tamamlanmasını ümit ediyorum.

Son cümle olarak, yapılan toplantı ile ilgili çok detaya girmeden birkaç hatırlatmada bulunduktan sonra bugünlük sohbeti sonlandırayım.

Toplantılar belli konu üzerine hazırlanan başlıklar altında yapılır. Başka konular araya katıldığında ise, hem asıl konudan uzaklaşılır hem de toplantının amacına farkında olmadan haksızlık edilir, bilmem mevzuyu anlatabildim mi?

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.