""

Yozgat teröre karşı tek yürek olacak « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 21:29

Yozgat teröre karşı tek yürek olacak

İstanbul ve Kayseri’de yaşanan terör saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları, Yozgat halkının da katılımıyla, Cuma günü gerçekleştirilecek geniş çaplı protesto yürüyüşü ile teröre karşı tek yürek olacaklarını belittiler.

Yozgat teröre karşı tek yürek olacak
Son Güncelleme :

20 Aralık 2016 - 7:00

Son günlerde Türkiye’de yaşanan terör saldırılarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen Yozgat siyasi parti il başkanları ve sivil toplum kuruluşları, düzenleyecekleri organizasyonla Yozgat’ta geniş çaplı bir protesto yürüyüşü gerçekleştirme kararı aldı. Yozgat Zafer Türk Mutfağı’nda gerçekleştirilen toplantı da teröre karşı birlik ve beraberliğin önemi üzerinde duran siyasi parti il başkanları ve sivil toplum örgütleri, Cuma günü saat 14.00’da geniş bir katılımla terörü protesto yürüyüşü gerçekleştireceklerini açıkladılar.
Tüm Yozgat halkına çağrı amacıyla gerçekleştirilen toplantı da açıklamalarda bulunan Yozgat AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, “Son dönemde artan terör saldırıları her birimizin yüreğini dağlıyor. Biz de Yozgat olarak buna ortak tepki koymak adına bir araya geldik. Terörün amaçladığı şeylerin toplumda karşılık bulduğu algısına yer vermemek lazım. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. İnsanımıza kast eden milletimize, devletimize kast eden bu hainleri lanetliyoruz. Yozgat olarak bir bütün olduğumuzu görüyorum. Yozgat’ı oluşturan bir tabana sahip olan kuruluşların her biri burada temsil ediliyor. Yozgat STK’lar ve siyasi partiler olarak buradayız. Yapacağımız organizasyonla terörün ayrımcılık gibi amaçlarına mahal vermeden birleştiğimizi, birlik olduğumuzu göstermeliyiz. Birliktelik temasını güçlendirdiğimiz bir organizasyon olmalı. Terör belası bu memleketten def edilecek. Yozgat’ı bu masa etrafında toplayan arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. AK Parti olarak bu tür organizasyonlarda her zaman varız” dedi. Yaşanan terör olaylarının ardından özellikler gençlerin provokasyonlara gelmemesi gerektiğini işaret eden Yozgat CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, “Terörün dini, imanı, ırkı, mezhebi yok. Terör bir ülkenin temeline konmuş bir dinamittir.
Bu ülkeyi kurarken Çanakkale ruhu ile kurduk. 250 bin şehidimiz hep birlikte terörü bertaraf etmek için birbirimizi anlamaya daha çok ihtiyacımız var. Gençlik örgütlerinin provokasyonlara gelmemesi gerekiyor. Kolluk kuvvetleri üzerine düşeni yapıyor. Bize düşen birlik olmak, siyasi düşüncelerimiz çok önemli değil. Makamlar geçici. Kalıcı olan hizmettir dostluktur. Yozgat küçük yer. Bir toplulukta bir araya geldiğimiz zaman, birbirimizin gözünün içine bakabilmemiz için dikkatli olmamız gerekiyor. Nerede ne varsa biz CHP olarak sonuna kadar yanındayız. Memleket kaybederse biz kaybederiz. Gelecek kaybeder.
Bu sorumluluk bilinci ile öncelikli hedefimiz terör olmalıdır. Ne gibi toplantı etkinlik varsa biz ona katılmaya hazırız.
Bu memleket bizim. Kimseyi ötekileştirmeden kenetlenmemiz lazım. Siyasi partiler olarak herkesin bir düşüncesi var. Gün siyaset yapma günü değil birlik beraberlik günü. Bu yapacağımız etkinlikte de siyasi partiler olarak katkı sunalım. Önde mümkün olduğu kadar STK’lar öncülük etmiş olursa biz de siyasi partiler olarak kol kola o tepkiyi göstermiş oluruz” şeklinde konuştu.
Yozgat Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ethem Sedef ise “Ülkemiz ateş altında. Yozgat’ta terörle karşı karşıya kalmasak da teröre kurban giden her ailenin feryatları, yüreğimizi dağlıyor. Bu tehdit hepimizi ilgilendiriyor. Yozgat’ta keşke birçok konuda hep böyle bir araya gelinebilse. Belki yetkili şahıslara ulaşabilmek daha kolay olur. Bu milletin duruşu sıkıntılı bir durum ortaya çıktığında görünüyor.
Sıkıntıyı def etmek için bu millet her zaman sağlam duruşunu gösteriyor. Yozgat’ta ki milli ruh geçmişten bu güne kadar ortaya çıkıyor. İnsanlarda bu duruş varken şehirlerde bu duruşu görememek bizi üzüyor. Şehitlerimize daha çok yakışır törenler yapmamız lazım. Bizler de siyasi partiler STK’lar olarak hepimiz katkı sağlayalım. O meydanlar dolsun. Bu ruh azaldıkça tepki veren insan azalacak. Biz bu ruhu yetişen gençlikten uzak tutarsak bu ruhun ilerleyen yıllarda daha da azalacağını düşünüyorum. Meydanda tepkimizi verelim. Hem Yozgat’ta yaşatmış oluruz. Hem de şehitlerimize vefa göstermiş oluruz” açıklamalarına yer verdi.
Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, “Biz ilk olarak bu işi ne maksatla yapıyoruz sorusunun cevabını vermemiz lazım. Yozgat halkı, siyasi parti il başkanları, STK’la hep beraber terörü lanetliyoruz dememiz lazım. Çok büyük bir kalabalık sağlamamız lazım. Bizi bize kırdırmaya çalışıyorlar. Sosyal medya bu gibi durama çok müsait. Buna mahal vermemek lazım. Bu işin arkasında ABD var. Bunlar bizim huzurumuzu bozuyor” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.