""

Yozgat Vakfı kuruldu « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:00

Yozgat Vakfı kuruldu

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu (İYF) Genel Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri bir ilke daha imza atarak Yozgat Vakfını kurdu

Yozgat Vakfı kuruldu
Son Güncelleme :

19 Mayıs 2022 - 16:58

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu (İYF) Genel Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri bir ilke daha imza atarak Yozgat Vakfını kurdu. Çoğunluğunu işadamlarının oluşturduğu vakıf, Yozgat Öğrenci Yurdu, Kültür Merkezi işletmesi olacağı gibi Üniversite bursları, Sportif faaliyet destekleri, İş adamları örgütlenmesi ve daha bir çok alanda Yozgat Vakfı tarafından oluşturulacak. Vakfın Kurucu Başkanlığını ise İYF Genel Başkanı hemşehrimiz Ahmet Yılmaz yürütecek.
Kurulduğu günden buyana Yozgat’a ve hemşehrilerine yönelik faaliyetlerini sürdüren İstanbul Yozgatlılar Federasyonu (İYF) daha geniş kapsamlı hizmetlerde bulunmak amacıyla Yozgat Vakfını kurdu.
İYF Genel Başkanı ve Yozgat Vakfı Kurucu Başkanı Ahmet Yılmaz, yaptığı açıklamada; bugüne kadar yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu belirterek, Vakfın ülke ve Yozgat’a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Başkan Yılmaz, “İYF olarak ülkemizde yurt dışında hep ilkleri gerçekleştirdik. Asla kişisel menfaatler için değil Yozgat’ımıza ve hemşehrilerimize hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Bu kapsamda sadece bulunduğumuz faaliyet bölgemiz olan İstanbul’da değil hem Türkiye hem Avrupa da örgütlü ve organize bir şekilde çalışan, eğitim, spor, sanat, kültür, sosyal yardımlar, iş adamlarının örgütlenmesi, ticari faaliyetlerin artırılması, Yozgat’a yatırım ve istihdam konusundaki bu güne kadar yaptığımız çalışmaların ardından İYF olarak bir ilke daha imza atarak Yozgat Vakfını kurduk. Vakıf Bünyesinde Yozgat öğrenci yurdu, kültür merkezi işletmesi olacağı gibi üniversite bursları, sportif faaliyet destekleri, iş adamları örgütlenmesi ve daha bir çok faaliyet Yozgat Vakfı tarafından oluşturulacak. Başta İstanbul olmak üzere geniş tabanlı olacak vakfımız; Ankara, Yozgat, Kayseri, Bursa, İzmir, Trakya ve diğer iller ayrıca, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve tüm Yozgatlı hemşehrilerimizin yaşadığı işadamlarımızın olacağı, ilçelerimizin temsil edileceği, üst düzey bürokratlarlarımız, devlet adamlarımızın da mütevelli heyetine dahil edileceği Büyük Yozgat Vakfı kurulmuştur. En kısa sürede tüm Türkiye ve Avrupa’da örgütlenerek coşkulu bir kuruluş buluşması ile hizmete başlayacaktır. Bu vesile ile bir kez daha vakfımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu. Nazife Ekici

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.