""

YOZGAT’I İHYA EDECEK HİZMETLER! « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 21:11

YOZGAT’I İHYA EDECEK HİZMETLER!

YOZGAT’I İHYA EDECEK HİZMETLER!
Son Güncelleme :

03 Ekim 2017 - 7:00

AK Parti Yozgat’a hizmet etmedi diyemeyiz. Yozgatlıda AK Partiye destek vermedi denilemez. Bu ikiliyi bir terazinin gözüne koydunuz da hangisi daha ağır basıyor, bunu bilmek lazım. Vatandaşın desteğimi daha fazla, yoksa Ak Partinin hizmetlerimi daha fazla.

Olaya buradan bakmak lazım, böyle baktığımızda doğru neticeyi bulmuş oluruz. İlçe kongrelerini kazasız belasız atlatan AK parti, geçtiğimiz hafta sonu da merkez ilçe başkanlık kongresini yaptı. Büyük Sinema salonunda yapılan Merkez İlçe 6. Olağan Kongresinde konuşan Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Merkez, ilçeleri ve köylerine yapılan hizmetleri anlattı.
Sayın Başer’in konuşmasını verelim sonra zaman kalırsa üzerinde konuşalım: Geçmişte iktidarların müstakil üniversite hayalini gerçekleştiremediğini, Yozgatlının 30 yıllık hayalini kendilerinin gerçekleştirdiğini ifade eden Başer, “Geçmişteki havaalanının yerinde hayvanlar otlatılıyordu. Yozgat’ın yıllardan beri hayali olan Bozok havaalanın temelin attık. Hayırlı uğurlu olsun. Yine aynı şekilde hep Yozgat milliyetçiliğinden bahsederler. Biz AK Parti olarak eser, hizmet milliyetçiliği yapıyoruz. Soruyorum sizlere, bizden önceki iktidarlar ‘yeni hastaneler yaptı da, Yozgatlı niye yaptınız mı?’ dedi. Ama Tayyip Erdoğan ve arkadaşları Türkiye’nin ilk Şehir Hastanesini Yozgat’ta hizmete açtılar. Yine bir iki ay içinde Tıp Fakültesi Hastanemizi Yozgatlıların hizmetine sunacağız. Adına türküler yaktığımız, Türkiye’nin merkezinde olan Yozgat’ımıza Hızlı Treni de 2019 yılında inşallah Yozgatlıların hizmetine sunacağız. Sayın Bakanımıza, milletvekili olarak değil, bir Yozgatlı olarak teşekkür etmek istiyorum. Yozgat’ımıza Diyanet Eğitim Merkezi’ni, Adalet Eğitim Merkezini, Adli Tıp Kurumunu hediye etti. İşte AK Parti hizmet anlayışı, milliyetçilik anlayışı eser ve hizmet milliyetçiliğidir” dedi.
2019 yılında yatırımların çoğunun tamamlanacağını ve yozgat’ın çehresinin değişeceğini söyleyen Başer, “2019 yılından sonra Yozgat’ı hiç kimse tanıyamayacak. Yozgat coğrafi olarak Türkiye’nin merkezinde. Bozok Havaalanı, Bozok OSB, Hayvan Hastanesi, Çevre Yolu ile Yozgat’ı nüfusu 100 binin üzerinde olan bir şehir haline getireceğiz. Çünkü bizim Yozgatlıya vefa borcumuz var. Yozgat’ın üç tane girişi var. Ana girişinden baktığınızda, Ankara’dan geldiğinizde sizi adalet sarayı selamlıyor. Yanı başında Üniversite hastanemiz sizi selamlıyor. Eksiklerini tamamladığımız zaman Yozgat’ın ana geçişi adete cıncık gibi olacak. Eğer siz Sorgun istikametinden gelmek istiyorsanız sizi, temelini atacağımız Bozok OSB sizi selamlayacak. Kayseri üzerinden geldiğiniz de size Bozok Üniversitesi selamlayacak” diye konuştu.
Yatırımcıların sosyal alan da istediğini belirten Yusuf Başer, bu hususta da “Spor vadisi” çalışmalarını örnek gösterdi. Spor vadisi bittiğinde Yozgat cazibe merkezi olacak. Hızlı tren tamamlandığı zaman başta Ankara ve diğer illerde yaşayanlar hafta sonunu Yozgat’ta geçirmek için adeta birbirleri ile yarışacaklar” dedi.

Merak ettiğim bir husus var, bu hizmetlerin elbette hepsi güzel ve hoş fakat Yozgat halen neden gelişmiyor, neden kalkınmıyor, neden göç veren iller sıralamasında başı çekiyor?

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.