""

Yozgat’ın dışarıdan sıcak paraya ihtiyacı var! « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 03:42

Yozgat’ın dışarıdan sıcak paraya ihtiyacı var!

Yozgat’ın dışarıdan sıcak paraya ihtiyacı var!
Son Güncelleme :

22 Kasım 2021 - 17:58

Ülkenin ve insanların geleceğini güvence altına almak, toplumu huzur ve refah içinde yaşatmak, vatandaşın ekonomik, sosyal ve iktisadi yönden ihtiyaçlarını temin ve tesis etmekle mükellef siyaset kurumunun, bu saydıklarımı bir tarafa bıraktığını günlük yapılan tartışmalarından biliyoruz.

Yabancı sermaye ve para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam eden Türk Lirası’nın durumu ortada iken, kendi içinde ve karşılıklı olarak, tartışmaların devam ettiği siyaset kurumunun vatandaş gözünde Türk Lirası gibi değer kaybetmekle karşı karşıya kaldığını ayrıntıları ile anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Siyasetteki bu kısır çekişmelerin Yozgat gibi küçük şehirlere ağır bedeller ödetmeye devam ettiğini görmezden gelmek mümkün değildir.

Bu bağlamda iki yıldan beri devam eden pandemi süreci de her şeyin tuzu biberi oldu. Bu durum ekonomik açıdan ele alındığında, büyük şehirlere oranla hiçbir alternatifi olmayan Yozgat’ta ekonominin çarkları neredeyse durma noktasına geldi.

Yazımın başlığında da ifade ettiğim gibi Yozgat’ın dışarıdan sıcak paraya ihtiyacı vardır. Bunun temin edilmesi için mutlaka üretim kanallarının devreye alınması gerekmektedir.

Tabi üretimden bahsetmek için öncelikle ortada bir şeyler olmalıdır. Öyleyse burada akla gelen soru Yozgat’ta ne var ki; ne üretilmelidir?

Bu soruya en güzel cevabı gazetemiz köşe yazarı Gülşah Bozan Hanım dünkü köşe yazısında anlaşılır ve somut tespitlerle verdi. Bunu hatırlattıktan sonra bu yazıdan küçük bir altıyı dikkatlerinize sunmak isterim: “Konumu, coğrafik yapısı, verimli toprakları, sulak arazileri, geniş meraları, enerji kaynakları, hava kalitesi, turizm potansiyeli, kültürel zenginlikleri ve sayamayacağımız pek çok niteliğe sahiptir Yozgat.”

Bu cümleden hareketle şimdi geldiğimiz noktaya baktığımızda bu kadar zengin değerlerin bir arada bulunduğu Yozgat’ta ekonominin çarkları bugün maalesef durma noktasına gelmiştir.

Siyaset kurumu başta olmak üzere STK’lar, yukarıda saydığımız ve dahası zenginliklerimizi atıl durumundan kurtarıp, toplumun istifadesine sunmak üzere yükün altına elini ve vücudunu koymak zorundadır.

Sonuç itibariyle üretim, zengin bir katma değer oluşturmaktır. Katma değerin oluşmasıyla aynı zamanda Yozgat’a dışarıdan sıcak para girdisi sağlanmış olacaktır.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.