""

YOZGAT’IN EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR? « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:48

YOZGAT’IN EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?

YOZGAT’IN EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2018 - 7:00

Bu soruya birden çok cevap vermek mümkündür. Fakat en önemlisi, şehrin önüne set oluşturan sorun hangisi gelin bugün bu konu üzerinden devam edelim sohbete…

Birlik ve beraberliğin…

Gelişme ve kalkınmanın…

Sosyal ve Kültürel etkinliklerin…

Sivil Toplum Örgütlerinin…

Ve daha birçok güzelliklerin ortaya çıkmasının önündeki en önemli engel her zaman “bölgecilik” olmuştur.

Bu durum daha çok Yozgat gibi az gelişmiş, kalkınmada bir ivme yakalayamamış ve üstüne üstlük “ben” merkezli düşüncenin kuşatmasıyla birlikte tedavisi mümkün olmayan bir hastalık halidir.

Bu durumdan her ne kadar rahatsızlık duysak da kimi zaman farkında olmadan kimi zamanda bilerek, aynı hatanın tarafı oluyoruz…

* * * * *

Malum gündem sıcak, bu sıcaklığın derecesi 24 Haziran seçimleri yaklaşamaya başladıkça her geçen gün biraz daha artacaktır.

Genel gündemin en önemli konusu siyaset ve seçim olunca bu durum Yozgat’ta da doğal olarak vatandaşın sorunu her ne olursa olsun hepsinin önüne geçmektedir.

Gündem siyaset ve seçim olduğuna göre sohbete buradan devam edelim… Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta sonu Ak Partinin 39 aday adayının katıldığı teşkilat temayül yoklaması yapıldı.

Netice henüz açıklanmış değil ama şimdiden hangi aday önde, kimin ya da kimlerin geride kaldığı hakkında bir bilgi kirliliği başladı…

* * * * *

Bu konuyu ayrıca bir başlık altında yazacağım ama şimdi Milletvekili aday adayları üzerinden derin bir şekilde yapılmak istenen şu “Bölgecilik” gibi tehlikesi fazla olan mevzunun üzerinde biraz duralım istiyorum…

Bu konu Yozgat’ın gündeminde her zaman oldu ama şimdilerde de siyaset, siyasetçi ve daha çok milletvekilleri aday adayları üzerinden yapılmaya çalışılıyor.

* * * * *

AK Parti, MHP, İYİ Parti ve CHP olmak üzere bütün partilerin aday adayları doğal olarak Yozgat’ın belli yörelerindendir. Fakat burada bütün adaylar Yozgat’ın Milletvekilleridir. 24 Haziran seçimlerinde Yozgat yine 4 Milletvekili ile temsil edilecek, bu Milletvekillerinin kimi merkezden kimileri de İlçelerden olacaktır.

Burada “Bölgecilik” adı altında birileri deyim yerindeyse kara propaganda yaparak Yozgat’ı maniple etmeye çalışıyor, böyle oyunlara seçim öncesinde gelmemek gerekiyor.

 

  • Kalabalık taraftarıyla önce cadde boyu gövde gösterisi yaptıktan sonra parti binasına giderek aday adaylığını ilan eden genç siyasetçi!
  • Yozgat’taki Oda ve Borsa Başkanlarının bir araya geldiği toplantı da artık birlikte hareket etmek durumundayız diyen Başkan!
  • Kurumun yaptığı birçok ihalelerde ve iddiaya göre şehirle bütünleşmede sorunların çözümünü bulamayan Kurum Müdürü!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.