""

Yozgat’ın kavunu ve karpuzu pekmez olacak « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 18:54

Yozgat’ın kavunu ve karpuzu pekmez olacak

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’ta yetiştirilen kavun ve karpuzun pekmez olarak değerlendirilmesi içinYozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, çalışma başlattı.

Yozgat’ın kavunu ve  karpuzu pekmez olacak
Son Güncelleme :

12 Aralık 2016 - 8:45

Yozgat’ın en fazla kavun karpuz üretimi yapan Yerköy ilçesinde ve Sekili bölgesinde üreticiler yetiştirdikleri ürünleri, Pazar sıkıntısı olması sebebiyle kış boyu Yozgat- Ankara karayolu, yolgüzergahlarındaaçılan tezgahlara tüketmeye çalışıyor.
YOGİSAD Başkanı ve Çelikler Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çelik, bölgenin kavun karpuz üretimi açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, üretilen ürünlerin pekmez yada başka alanlarda değerlendirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşerek çalışma içerisine girdiklerini kaydetti. Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kurucu Üyesi Pof. Dr. Sedat Velioğlu’nu ziyaret eden YOGİSAD Başkanı Çelik, Prof. Dr. Velioğlu’na bölgelerinde yetiştirilen ürünler hakkında bilgi verdi. Bozok Üniversitesinde Gıda Mühendisliği bölümü olmadığı için araştırma yapılamadığını söyleyen Çelik, “Yıllardır bu bölgemizde kavun karpuz ve soğan üretimi yaygın olarak yapılmaktadır. Bazı yıllar üretim fazla olunca elde kalan ürünler çürüyerek yol kenarlarına atılarak çiftçimiz zarar ediyordu. Bende sanayici olduğum gibi yıllardır çiftçilikle de uğraşarak ülkemize ekonomik anlamda katkı sağlamaya çalışıyorum. İlimiz ilçeleri ile tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip bunu başta Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ ve milletvekillerimiz her fırsatta dile getirerek bu yönde ilimize yönelik teşviklerin artırılmasına öncülük ediyorlar. Bizlerde yapacağımız ve çiftçilerimiz açısından yapılmasının faydalı olacağını düşündüğümüz projeleri gerek bakanımız gerekse vekillerimizle paylaşarak uygulamaya konulması yönünde girişimlerde bulunuyoruz.”dedi.
ARAŞTIRMALAR OLUMLU OLURSA ÜRETİCİ PAZAR
SIKINTISI
YAŞAMAYACAK
Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliğinin kavun, karpuz ve soğanla ilgili çalışma yapacağını vurgulayan Çelik, “Sayın Prof. Dr. Sedat Velioğlu’na çok teşekkür ediyorum. Kendisi ile görüştüm bölgemizde yüksek oranda kavun, karpuz ve soğan üretimi yapıldığından bahsettim ve numune olarak getirdiğim kavun, karpuz ve soğanı kendilerine verdim. Kendisi de sağ olsun son derece modern cihazlarla donatılmış olan laboratuvar da gerekli inceleme ve araştırmaları yapacaklarını buradan çıkacak sonuca göre bir çalışma yapılacağını belirtti. Bizim amacımız bölgemizde üretilen ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilerek Pazar sıkıntısı yaşamadan ekonomiye kazandırılmasını sağlamaktır. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da dediği gibi üreticiye sahip çıkmalıyız ki; ekonomi ve istihdama yönelik çalışmalar aratarak devam etsin. İnşallah iyi olacağını düşünüyorum.”dedi. Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Kurucu Üyesi Pof. Dr. Sedat Velioğlu’daYogisad Başkanı Ayhan Çelik’e teşekkür ederek, “Sayın Çelik, bu teklifle bize geldi, güzel bir fikir olduğunu belirtti. İnşallah bir sonuç alırız ve Türk tarımına ve Türkçiftçilerine faydalı olabilirsek bizi memnunedecektir inşallah başarırız bu vesile ile YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.