""

Yozgatlı gençler, Çorum Amasya ve Samsun’u gezdi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 02:40

Yozgatlı gençler, Çorum Amasya ve Samsun’u gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından 15 Eylül – 26 Kasım 2017 tarihleri arasında 81 ilde hayata geçirilen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi kapsamında Yozgat Gençlik Merkezi ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 200 gence yönelik Çorum, Amasya, Samsun ve Nevşehir’i gezisi düzenlendi. 14-29 yaş grubu arasında gençlerin yararlandırılacağı projeden bu yıl 85 bin gencin istifade etmesi hedefleniyor.

Yozgatlı gençler, Çorum Amasya ve Samsun’u gezdi
Son Güncelleme :

14 Ekim 2017 - 7:00

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından toplumun değişik kesimlerindeki gençlere yönelik çok sayıda proje yürütüldüğünü söyledi.
Güneşer, “ Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen proje kapsamında sanayide çalışan çıraklardan kırsal kesimlerde yaşayan dezavantajlı gençlere, köy okullarında öğrenim gören çocuklardan sevgi evlerinde kalanlara, ceza ve infaz kurumlarındaki gençlerden ülkemizin her köşesindeki gençlerimize kadar geniş bir yelpazede uygulamaya konulan ulusal ve uluslararası projelerle bugüne kadar yüz binlerce gencimize ulaşılmıştır. Her geçen yıl başta dezavantajlı gençlerimiz olmak üzere daha fazla sayıda gencimize ulaşmak için çalışmalara devam edilmektedir. Yine Bakanlığımızın diğer birimleri vasıtasıyla başta gençlik merkezleri ve gençlik kampları olmak üzere değişik projelerle gençlerimize ulaşılmaktadır.”dedi.
GENÇLERİMİZ
ÜLKEMİZİN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ YAKINDAN TANIMA FIRSATI BULUYOR
Uygulamaya konulan projelerle gençlerin ülkenin tarihini ve doğal güzelliklerini yakından tanıma imkanına kavuştuğunu söyleyen Güneşer, “Gençlerimize ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıtmak, milli ve manevi değerleri benimsetmek, vizyonlarını ve merhamet duygularını geliştirmek, moral ve motivasyon durumlarını üst seviyelere taşımak, yurtdışında yaşayan gençlerimizin belleklerini tazelemek, ülkelerini daha yakından tanımalarını sağlayarak aidiyet duygularını geliştirmek hedef olarak belirlenmiştir. Genel Müdürlüğümüzce, gençlerin sosyal hayata daha aktif katılımının sağlanması, uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilir nitelikte yetişmesi, dezavantajlı gençlerin desteklenmesi amaçları doğrultusunda başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere gençlik alanındaki paydaşlar tarafından sunulan gençlik ve spor projelerine de destek verilmektedir. Kültür ve sanattan eğitime, inovasyondan mesleki eğitime, gönüllülükten hareketliliğe çok geniş bir yelpazeye hitap eden Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında bugüne kadar yaklaşık Bin 900 projeye 170 Milyon TL destek verilmiştir. Projelerden yaklaşık 1 Milyon gencimiz faydalanmıştır.”diye konuştu.
Bu tür gezilerin gençler açısından oldukça faydalı olduğunu belirten Güneşer, “ Uygulamaya konulan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce 2015 yılından bu yana yürütülen Şehirler ve Kültürler – Yörelerimiz projesi ile; gençlerin yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, kırsalda dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, ailesinin aylık geliri 2000 TL’nin altında olanlar, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, sevgi evlerinde kalanlar, sanayide çalışanlar, çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, hükümlü yakınları, hafif bedensel engelli gençler, ailesiyle birlikte göç edenler, proje faaliyetlerini gerçekleştirebilecek fiziki şartları haiz dezavantajlı gençlerin faydalanması hedeflenmektedir. Proje kapsamında illerde; mihmandarlar ve profesyonel rehberler eşliğinde tarihi ve kültürel mekânların ziyareti, gidilen yere dair tarihi değerlerin gençlere aktarılması, üniversite yerleşkesi ziyaretleri, gönüllülük faaliyetleri, kurum ve şehitlik ziyaretleri yapılmaktadır.
Bu amaçlar doğrultusunda Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yozgat Gençlik Merkezi ve Sorgun Gençlik Merkezi olarak ekim ayı içerisinde gençlik merkezlerimize üye ilimizin gençlerini Amasya, Nevşehir, Çorum ve Samsun illerimizi gezdirip bu yörelerin tarihi ve sosyo-kültürel değerlerini gençlerimize aktararak bilgi sahibi olmalarına imkan tanıyacağız. Geçtiğimiz hafta sonu (07-08 Ekim 2017) toplamda 200 gencimizi adı geçen illerimize götürerek “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesinin ilk adımını attık. Ayrıca ilçede ikamet eden ve hayatında ilimiz Yozgat’ı görmeyen 40 gencimizi de unutmayarak onları ilimiz Yozgat’ta misafir ettik.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.