""

Yozgatlı siyasilerden teröre ortak tepki « Yeniufuk Gazetesi

24 Ekim 2024 - 22:27

Yozgatlı siyasilerden teröre ortak tepki

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı, Yozgatlı siyasiler tarafından güçlü bir şekilde kınandı.

Yozgatlı siyasilerden teröre ortak tepki
Son Güncelleme :

24 Ekim 2024 - 17:14

Saldırıda 5 kişi şehit olurken, 14 kişi yaralandı. Yozgat milletvekilleri ve il başkanları sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalarda terörü lanetledi.
Yozgatlı siyasilerin ortak tepkisi, terörün her türlüsüne karşı durma kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Milletvekili Abdulkadir Akgül, saldırıyı şiddetle kınayarak, “Şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Milletvekili Süleyman Şahan ise, “Alçak terör saldırısını lanetliyorum. Saldırı sonucu şehit olan vatandaşlarımıza Rabbim’den rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

İbrahim Ethem Sedef, terör saldırısını nefretle kınayarak, “Bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Aziz Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

SİYASİ PARTİLERDEN ORTAK SES
AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş, “Saldırıyı lanetliyorum. Şehit olan kahraman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” derken,

MHP Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu da “Bu menfur saldırıyı nefretle kınıyorum” dedi.
MHP Yozgat İl Başkanı Tekin Irgatoğlu TUSAŞ saldırısına sert tepki göstererek, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını nefretle kınıyor, bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Aziz Şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerine yer verdi.

CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, “Ankara’dan gelen terör saldırısı ile bir kez daha yüreğimiz yandı. Terörü ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz” açıklamasında bulundu.

BBP Yozgat İl Başkanı Osman Çiftçi, “Hain saldırı sonucu 5 vatandaşımız şehit düşmüştür. Aileleri ve Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş ise, “Terörle mücadelede asla taviz verilmemesi gerektiğini ifade ederek, terörün her türlüsünü lanetledi” dedi.

DSP Yozgat İl Başkanı Nevzat Uçar’da terör saldırısını sert sözlerle kınadı. TUSAŞ’a yapılan saldırının Türkiye’nin varlığına yapılan bir saldırı olduğunu ifade eden Başkan Uçar, şunları kaydetti: “Bu terör saldırısını gerçekleştirenler ve uzantıları, amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Konu ülkemiz ve ülkemizin bekası olduğu zaman alçak teröristlere karşı devletimizin daima yanındayız ve tam dayanışma halindeyiz. Bu vesile ile şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.”
ŞEHİTLERİMİZ VE YARALILARIMIZ
Saldırıda şehit düşenler arasında, Yozgat’ın Şefaatli İlçesine bağlı Başköylü hemşehrimiz Özel Güvenlik Görevlisi Atakan Şahin Erdoğan, TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ kalite kontrolcü Cengiz Coşkun, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canmaz ve taksi şoförü Murat Arslan yer alıyor. Yaralı sayısı ise 14 olarak belirtildi.
/Osman Tolga YILMAZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.