""

Yozgatlılar Derneği arabaşı etkinliği düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 19:37

Yozgatlılar Derneği arabaşı etkinliği düzenlendi

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Gölbaşı Yozgatlılar Derneği tarafından arabaşı etkinliği düzenlendi.

Yozgatlılar Derneği arabaşı etkinliği düzenlendi
Son Güncelleme :

05 Şubat 2018 - 7:00

Yozgatlılar Derneği tarafından şehitler anısına düzenlenen arabaşı etkinliğine TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, TBMM eski Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, Yozgatlılar Dernek Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve Yozgatlılar katıldı. Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan TBMM İdari Amiri Ahmet Gündoğdu, her yıl yapılan etkinlikte birlik ve beraberlik yaşattıkları için Yozgatlılar Derneğine teşekkür etti. Gündoğdu, “1071 ecdat tarafından bu toprakların bize vatan kılındığı tarihtir. O günden beri dışarıdan yedi düvel, uluslararası şer odakları, içerden onların piyonları hiç eksik olmamış. Adına isterseniz vekâlet savaşları deyin, isterseniz başka şey söyleyin, savaşı yapanlar, destekleyenler hiç değişmemiştir. Dün 15 Temmuz’da bu millet yeni bir Çanakkale destanı yazdı. Onun için şüheda nesli olarak bu millet şahadete koşarken, ‘ölürsem şehit, kalırsam vatanım olur, devletim olur’ diyor. Bu millet başka ne diyor; ‘ezanları dindirmeyiz, bayrağı indirtmeyiz, vatanı böldürtmeyiz, bölmeye kalkışanı da anasını ağlatırız.’ Onun için bugün Amerikan’ın PKK’ya gönderdiği 5 bin tıra tek kelime etmeyip, Türkiye Cumhuriyeti devletinin Bayırbucak Türkmenlerine gönderdiği iki tıra karşı çıkanları kaile almayın. PYD’nin bugün ‘terör örgütü olmadığı için istihbari bilgim yok’ diyenlerin ÖSO’yu terör örgütü ilan etmesine de hiç aldırış etmeyin. Bu millet Allah’ın izni ile her türlü saldırıyı göğüsler. Hiç bu kadar devlet millet bütünleşmesi ile güçlü olmadık” diye konuştu.
“Biz bu coğrafyada şehitlerimiz için ayaktayız”
Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ise, “Bu coğrafyayı vatan yapan şehitlerimizdir. Yüreğimiz yanıyor, yüreğimize taş basıyoruz. Ama bu coğrafyanın birlik ve beraberliğini sağlamak, devletimizi, milletimizi, bayrağımızı bir arada tutmak çokta kolay bir iş değildir. Onun için yüreğimize taşta bassak biliyoruz ki biz bu coğrafyada şehitlerimiz için ayaktayız” dedi.
Gölbaşı Yozgatlılar Dernek Başkanı Murat Karakurt da konuşmasında şunları kaydetti:
“Dün itibari ile bir haber aldık. Yozgat Aydıncık’ta tanıdığımız bildiğimiz bir kardeşimizi şehit verdik. Biz tüm şehitlerimize duada buluşalım dedik. Katıldığınız için hepinize teşekkür ederim. Bir toplumun birliği ve dirliği aileden başlar, ailenin birliği yaşadığı şehirde sirayet eder, yaşadığımız şehrin birliği sağladığımızda o memleketin birliğini sağlayabiliriz. Biz sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberliğimiz için büyük gayretler sarf ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız sürece bu memleketin temel taşları sivil toplum kuruluşları olacaktır.”
Programın sonunda eski dernek başkanlarına plaket takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.