""

Yozgatlılar Sürmeli Festivali ile doyasıya eğlendi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:57

Yozgatlılar Sürmeli Festivali ile doyasıya eğlendi

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 21.incisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Festivali ile Yozgatlılar doyasıya eğlendi.

Yozgatlılar Sürmeli Festivali ile doyasıya eğlendi
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2022 - 16:13

Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 21.incisi düzenlenen Uluslararası Sürmeli Festivali ile Yozgatlılar doyasıya eğlendi.
Üç gün 3 gece farklı etkinlikle tamamlanan festivalde Yozgatlılar Cumhuriyet Meydanını doldurdu.
Ülke genelindeki Yozgatlı dernek ve federasyon başkanlarının da ilgi gösterdiği Festival ve konserler binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.
Pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra yapılan Festival’e 7’den 70’e Yozgatlıların ilgisi yoğun oldu.
Yozgat Protokolü ve ilde görev yapan gazeteciler arasında oynanan Voleybol Dostluk müsabakası ile başlayan Sürmeli Festivalin ilk gününde; 105 çocuk sünnet ettirildi. Mehteran eşliğinde Festival yürüyüşü ile devam eden etkinliğin ilk gününde çeşitli ülkelerden gelen dans topluluklarının gösterileri ve bisiklet yarışı, Yozgat’ın yöresel lezzeti desti kebabı yapımı ve tanıtımının yanı sıra uçurtma şenliği ve sürmeli kahvaltısı ile Yozgatlılar festivalde gönüllerince eğlendi.
Yozgatlılar gündüz etkinliklerinden sonra akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanında; grup patika, ünlü sanatçılardan; Ferhat Göçer, Elif Buse Doğan, İsmail Altunsaray, Bengü ve Hemşehrimiz Mümin Sarıkaya’nın seslendirdiği parçalara eşlik ederek unutulmaz anlar yaşadı.
Vatandaşlardan Seher Betül Koçer, bu yıl ki festivalde gönüllerince eğlendiklerini belirterek, “Gençler olarak bu etkinlikten çok memnun kaldık. 3 gündür eğlenceler, konserler düzenlendi. Çok memnunuz. Gelecek senelerde de böyle etkinliklerin düzenlenmesini temenni ediyoruz. Bu festivalin ulusal olmasının Yozgat için çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bir noktada kültürümüzün daha da tanıtıldığını çok farklı insanların bize eşlik ettiğini gördük, bizim için çok iyi oldu.” dedi.
Diğer vatandaşlarda benzer ifadeler kullanarak Yozgat Belediyesine böylesine dolu dolu etkinlik düzenledikleri için teşekkür etti.
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse ise festivalin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
Özellikle katılımın yoğun olmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Başkan Köse, “Festivallerin amacı hem şehirlerin tanıtımı, hem de birlik beraberlik adına kaynaşma duygusunun yaşanmasıdır. Biz bu anlamda festivalimizin amacına ulaştığına inanıyoruz. , Bu yıl uluslararası festivalimizin 21.sini düzenliyoruz. Malum son iki yıldır pandemi nedeniyle düzenleyememiştik. Bu yıl çok büyük bir katılımla büyük bir coşku ile düzenledik, kutladık. Dolayısıyla Sürmeli Festivalimizi uluslararası düzenlemekle biz hem Yozgat’ımızın kültürünü, örfünü, âdetini gelecek nesillere taşımak hem de pandemi nedeniyle bunalan hemşerilerimize etkinlik olsun istedik. Festivalimizi şenlik havasında geçirdik. Rabbime hamd olsun kazasız belasız bir şekilde atlattık. Pek çok organizasyonlarımız oldu. Çocuklarımızın sünnetinden gençlerimizin eğlencesine dağ bisikleti yarışmamızdan uçurtma etkinliklerine ve çeşitli ülkelerden gelen halk oyunlarının burada etkinliklerini sergilemesi ile de güzel bir şölen oldu. Kazasız belasız bunu atlattık. Hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.
Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak sosyal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Köse, “Tatil dönemi olması nedeniyle üniversite öğrencilerimizin bir çoğu etkinliklerimizden ve konserlerden mahrum kaldı. Biz de bu kapsamda yeni eğitim, öğretim döneminin açılmasıyla Bozok Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimize yönelikte birbirinden ünlü sanatçılarımızın katılacağı konser ve etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.