""

Yozgat’ta 1. Kırgız Türkleri Festivali coşkuyla kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

19 Eylül 2024 - 02:11

Yozgat’ta 1. Kırgız Türkleri Festivali coşkuyla kutlandı

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Yenifakılı ilçesinde ikamet eden Kırgız Türkleri tarafından düzenlenen 1. Kırgız Türkleri Festivali’ne katıldı. Festivalde, Kırgız Türklerine özgü damak tatları, yöresel ürün ve kıyafet sergileri, ayrıca geleneksel halk oyunları büyük ilgi gördü.

Yozgat’ta 1. Kırgız Türkleri Festivali coşkuyla kutlandı
Son Güncelleme :

15 Eylül 2024 - 17:46

Etkinlik kapsamında, Kırgız Türklerinin kültürel zenginlikleri sergilendi. Sazlı sözlü türkülerle başlayan program, geleneksel halk oyunları ve ok atışlarıyla devam etti. Festivale katılan vatandaşlar, Kırgız kültürünün en güzel örneklerini yakından tanıma fırsatı buldu.
Festivalde konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Türk dünyası ve birliği üzerine önemli mesajlar verdi. Vali Özkan, “Yüzyılımızın başında büyük Atatürk’ün ‘Türk birliğine inanıyorum. Bir gün gerçek olacaktır. Göremesem bile gözlerimi onun hülyaları, onun hayalleriyle kapayacağım’ sözünden hareketle geldiğimiz bugünlerde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve devlet büyüklerimizin öncülüğünde, Allah’ın izniyle Anadolu’dan Türk dünyasına doğru gönül birliğiyle, dualarla yol yürümeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef ise yaptığı konuşmada, festivalin birlik ve beraberliği pekiştirdiğine vurgu yaparak, gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Sedef, bu tür etkinliklerin kültürel değerlerin korunması ve yeni nesillere aktarılması açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.
/Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.