""

Yozgat’ta 12 öğretmen Portekiz’de mülteci eğitim kursuna katılacak « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 17:43

Yozgat’ta 12 öğretmen Portekiz’de mülteci eğitim kursuna katılacak

Yozgat Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda görevli 12 öğretmen Avrupa Birliği tarafından Erasmus + Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Portekiz’in Braga kentinde 5 günlük bir yapılandırılmış kursa katılacaklardır.

Yozgat’ta 12 öğretmen Portekiz’de  mülteci eğitim kursuna katılacak
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2017 - 7:00

Proje kapsamında 12 öğretmen Portekiz’in Braga şehrinde mülteci çocukların ilkokulda eğitim süreçlerine nasıl adapte edileceği konusunda kurs görecek.
Yozgat Mehmet Akif Ersoy İlkokulu tarafından başvurusu yapılan Mülteci Çocukların İlkokulda Eğitim Süreçlerine Uyum Sağlaması Konusunda öğretmenlerinin Eğitilmesi projesi Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenmeye değer görüldü.
Mehmet Akif Ersoy İlkokulu tarafından hazırlanan ve 21 Bin 816 Euro olarak belirlenen bütçesi ile 3 Bin 246 proje arasında desteklenen 81 proje içerisine girme başarısı gösterdi. Proje ile mülteci çocukların ilkokulda eğitim süreçleri ve nasıl adapte edileceği konusunda öğretmen ve idarecileri eğitmeyi amaçlıyor.
Proje hakkında bilgi veren Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Şeref Kayaalp projenin amacının, mülteci öğrencilerin eğitime daha verimli bir şekilde adaptasyonunu sağlayarak hem mülteci öğrencinin hem de diğer eğitim öğrencilerinin eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.