""

Yozgat’ta 20’nin üzerinde sokak köpeği, zehirlenerek öldürüldü « Yeniufuk Gazetesi

30 Haziran 2024 - 01:45

Yozgat’ta 20’nin üzerinde sokak köpeği, zehirlenerek öldürüldü

Yozgat’ın Azizli Mahallesi’nde 20’den fazla sokak köpeğinin ölü olarak bulunması, bölgede büyük bir üzüntü ve endişeye sebep oldu. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, köpeklerin zehirlendikten sonra toplu olarak bölgeye atıldığını belirtti.

Yozgat’ta 20’nin üzerinde sokak köpeği, zehirlenerek öldürüldü
Son Güncelleme :

03 Haziran 2024 - 18:10

Yozgat Katı Atık Birliği yakınlarında sokak köpeklerinin toplu halde ölü bulunduğu bilgisini alan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, belediye ekipleriyle birlikte olay yerine giderek inceleme yaptı. Yapılan incelemede, 20’den fazla köpeğin şırınga yardımıyla kimyasal madde kullanılarak öldürüldüğü ve toplu halde dağlık bir alana bırakıldığı tespit edildi. Telef olan hayvanlar belediye ekiplerince kazılan bir kuyuya gömülürken, hayatta kalan 30’a yakın yavru ve yetişkin köpek ise belediye barınağına götürülerek tedavi ve bakımları yapıldı.


Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, yaşanan olayı değerlendirirken büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içinde olduklarını belirtti. Başkan Arslan, “İnsan olarak bir vahşete tanık olduk. Katı atık tesisimize yakın bir mesafede 20’den fazla yetişkin köpeğin zehirlenip o bölgeye atıldığını gördük. Bunlar iğne ile zehirlenmişler, köpekler başka bir yerde zehirlenip buraya atılmışlar. Daha kötü olanı da bu ölen köpeklerin yavruları vardı, 30’un üzerinde yavru köpek vardı o bölgede. Onlar da perişan haldeydi. Görevli arkadaşlarla yavruları ve sağ olan diğer yetişkin köpekleri belediyemizin barınağına getirerek bakımlarını yaptık” dedi.

 

Zehirlenerek öldürülen köpeklerin belediye ekiplerince gömüldüğünü ve yaşanan vahşetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Arslan, “Böyle bir vahşeti kabul etmek mümkün değil. Böyle bir vahşetin savunulacak bir tarafı da olamaz. Biz üzerimize düşen insanlık görevini yapacağız, bu canlılara merhametle yaklaşacağız. Bu yavruların da hepsinin bakımını ve beslenmesini biz yapacağız” şeklinde konuştu.
Olayın ardından yetkililer, soruşturmanın derinleştirilerek olayı gerçekleştiren veya bu vahşete yardım eden kişilerin adalete teslim edilmesi için çalışmaların başlatıldığını belirttiler./Mehmet EROL

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.