Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta 400 hükümlü tahliye olacak

25 Aralık 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren infaz düzenlemesi ile cezaevlerinde yeni bir dönem başlıyor. Uzun süredir kamuoyunda tartışılan ve binlerce hükümlü ile ailelerinin umutla beklediği yasal adım, yaklaşık 50 bin kişinin tahliye edilmesini veya denetimli serbestlikten yararlanmasını öngörüyor. Yozgat’ta ise düzenlemeden 400 hükümlünün faydalanacağı öğrenildi.

25 Aralık 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren

DEPREM VE TERÖR SUÇLARI KAPSAM DIŞINDA

TBMM Genel Kurulu’na sunulan 38 maddelik teklifin görüşmeleri sırasında önemli değişiklikler yapıldı. Covid-19 dönemine ilişkin düzenlemenin kapsamı daraltılırken, deprem suçlarıyla ilgili hükümlüler de düzenleme kapsamı dışında bırakıldı. Bunun yanı sıra, kasten öldürme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, terör ve örgüt suçları gibi ağır suçlar da kapsamda yer almadı.

BAKAN TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“31 Temmuz 2023 ve öncesinde işlenen suçlar bakımından, hükümlülere 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılma ve 3 yıl daha erken denetimli serbestlik imkânı tanınmaktadır. Bu düzenlemenin temel amacı, soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde hükümlünün iradesi dışında ortaya çıkan gecikmelerin aleyhine sonuçlanmasını engellemektir.”

TAHLİYE İŞLEMLERİ BAŞLADI

Bakan Tunç, ceza infaz kurumlarında gerekli hazırlıkların tamamlandığını ve düzenlemeden faydalanacak hükümlüler için tahliye işlemlerinin başlatıldığını duyurdu. Türkiye genelinde 50 bin kişi bu düzenlemeden yararlanacak, Yozgat’ta ise 400 hükümlü tahliye olacak.

Yetkililer, tahliyelerin sistemli ve kontrollü şekilde gerçekleştirileceğini belirterek, sürecin hükümlülerin ve yakınlarının haklarını koruyacak biçimde yürütüleceğini ifade etti.
/ Ömer ERTUĞRUL

 

 

Reklamı Geç