Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta Berat Kandili Coşkusu

İl genelinde, Berat Kandili’ne özel düzenlenen etkinlikler büyük bir katılım ve manevi bir havada gerçekleşti.

İl genelinde, Berat Kandili’ne

Tüm cami ve Kur’an kursları, KYK yurtları, bakım ve rehabilitasyon merkezleri, sevgi evleri, huzurevleri, cezaevleri ve konaklarda, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sohbet, mevlit, kasideler ve dualar ile Kandil gecesi idrak edildi.
Bu özel gecede, “Camide, Mihrap ve Minberde Gençler Var” projesi kapsamında 21 İmam Hatip öğrencisi ve 20 ilahiyat fakültesi öğrencisi, İmam Hatip ve Müezzin-Kayyım olarak mihrap ve minberle buluşarak, cemaatle birlikte manevi bir deneyim yaşadılar. Çapanoğlu Büyük Cami’de ise Milli İrade Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Proje Hafızlık öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahileri ile başlayan programda, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden’in vaaz-ı nasihati dinlendi. Ardından cemaatle birlikte okunan hatimlerin duası yapıldı.
İl Müftüsü Ali Gülden, Berat Kandili’nin önemine vurgu yaparak, “Berat” kelimesinin günahlardan arınmak, ilâhî af ve rahmete nâil olmak anlamına geldiğini belirtti. Gülden, “Bu gece, Allah’a rağbet etmemiz gereken bir gecedir. Cenab-ı Hakk’ın nimetleriyle donattığı biz kullarına şükretmeli, tövbe etmeli ve günahlardan arınmalıyız” şeklinde konuştu. Ayrıca Gülden, geceyi, milletin huzuru ve barışı için mücadele veren güvenlik güçleriyle, Filistin ve Gazze’deki zulme uğrayanlar için dualar ederek tamamladı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Berat Kandili programları sonunda, hayırseverler ve çeşitli kuruluşlar tarafından cemaate tatlı ikramları yapıldı.
/Haber Merkezi

Reklamı Geç