Sorgun’un Alcı Köyü’nde yaklaşık 200 dekar alanda buğday ekimi yapan çiftçi Osman Duygu, bu yıl da bölgesinde ekime öncülük eden isimlerden biri oldu. Duygu, ekim hazırlıklarını bir ay öncesinden tamamlayarak tohum, gübre ve mazotu erkenden temin ettiğini belirtti.
Osman Duygu, ekim sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Yozgat ve bölgemizde her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk buğday ekimini ben yaptım. Hasat döneminde fiyatların artmasından etkilenmemek için tohum ve gübreyi önceden alıyorum. Tarlamız zaten herkti, bu yüzden kazayağı ve tızkaro işlemlerini önceden yapmıştık. Hafta sonu çocuklarımın yardımıyla ekim işini tamamladık. Yozgat’ta buğday ve arpa ekimi Kasım ayı sonuna kadar sürüyor. İnşallah hasat döneminde bereketli ürün elde ederiz” dedi.
Ekim çalışmalarına babasına destek veren İl Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Oğuz Duygu ise, “Köyümüzde her yıl ilk hububat ekimini babam yapar. Yaşı ilerlediği için biz de kardeşimle birlikte ona yardımcı oluyoruz. Daha önceden hazırlıkları tamamlamıştık, hafta sonu köyümüze gelerek ekim işini bitirdik. Bütün çiftçilerimize kazasız belasız bir sezon diliyorum. İnşallah 2026 yılında daha verimli ve bol yağışlı bir yıl olur” diye konuştu.
Yozgat’ta hububat ekimlerinin Kasım ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.
/ Ferhat ÖZER
Yozgat’ta çiftçiler hububat ekimine başladı
Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Yozgat’ta, çiftçiler yeni sezon için hububat ekimine başladı. 2026 yılı hasadı için buğday ekimine başlayan üreticiler, geçmiş yıllardan edindikleri tecrübelerle tarlalarını hazırlayıp tohumları toprakla buluşturdu.



