""

Yozgat’ta Edebiyat Atölyeleri açılacak « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 11:58

Yozgat’ta Edebiyat Atölyeleri açılacak

Türkiye İlim ve Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Proje karşılığı “Türkiye’nin 7 Bölgesinde Edebiyat Atölyeleri” açma kararı almasının ardından Yozgat’ta da 8 Ekim Pazar Günü Saat 12.00 de Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesinde ” Edebiyat Atölyesi” başlayacağı belirtildi.

Yozgat’ta Edebiyat  Atölyeleri açılacak
Son Güncelleme :

06 Ekim 2017 - 7:00

Türkiye İlim ve Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Proje karşılığı 7 Bölgenin temsilcileri; Manisa,Antalya, Sakarya Trabzon, Yozgat , Erzincan ve Gaziantep ileri olarak seçilmişti. Bu illerden biri olan Yozgat’ta 8 Ekim Pazar Günü Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesinde ” Edebiyat Atölyesi” başlamış olacak.
“Yazarlık Okulu” diye de bilinen Edebiyat Atölyeleri projesi İLESAM’ın eğitim kültür çalışmaları arasında yer alıyor. Yozgat İLESAM temsilcisi Şairler ve Yazarlar Dernek Başkanı Ahmet Sargın, il yöneticileri ve okul müdürleri ile görüşerek projeyi anlatıp müracaat forumlarını ilgililere ulaştırdı ve müracaatları alıp listeyi oluşturdu. Projenin uygulanması ile ilgili çalışmaları tamamlayıp atölyenin açılışını hızlandırdı.
Ekim ve Kasım ayları içinde iki ay süreyle devam edecek olan “ Edebiyat Atölyeleri” müracaatlarının 8 Ekim’e kadar süreceğini belirten Sargın, 14- 29 yaş arası herkesin bu kurslara ücretsiz olarak katılabileceğini söyledi. Sargın, “Kurslar ücretsiz olup, okul defteri, kalem ve dosya gibi ihtiyaçlar İLESAM tarafından karşılanacak ve işin uzmanı akademisyenler tarafından yürütülecek. Atölye dersleri hafta sonu pazar günü saat 12.00- 14.00 arasında yapılacak. Atölye derslerinde yazarlığa giriş, şiir türü, hikâye yazma, roman, tiyatro, deneme, gezi ve hatıra türleri hakkında bilgiler verilecek. Kabiliyetli kişiler- öğrenciler tespit edilip eserleri yayınlanacak ve Atölye çalışmaları sonunda ödül töreni düzenlenecek.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.