""

Yozgat’ta eğitim atağı okullar yenileniyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:50

Yozgat’ta eğitim atağı okullar yenileniyor

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin, Vali Kemal Yurtnaç öncülüğünde ilin eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında il genelinde fiziki şartları elverişli olmayan okullar yenilenirken, buna ilave yeni okullarda bir yıl içerisinde Yozgat eğitimine kazandırılacağını söyledi.

Yozgat’ta eğitim atağı okullar yenileniyor
Son Güncelleme :

27 Eylül 2017 - 7:00

Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, il genelinde fiziki şartları iyi olmayan okulların yıkılarak yerine modern okulların yapılacağını belirtti.
Eski okullarda yenileme çalışmalarının başladığını ifade eden Tekin, “Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç’ın öncülüğünde başlatılan çalışma kapsamında birçok okulumuzda inşaat başladı. Bu çalışmalar sadece merkez değil ilçelerimizde de yapılmaktadır.”diye konuştu.
MODERN OKULLARDA EĞİTİM ÖĞRETİM YAPILACAK
Yeni yapılan okullarda derslik sayılarının fazla ve binaların daha modern olacağını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Tekin, “Amacımız, çocuklarımıza en iyi ortamda, sosyal donatıları bulunan okullarda eğitim vermektir. Atatürk İlk ve Ortaokulu yıkılarak yerine 24 derslikli ilk ve ortaokul yapılacak. Yine Ziya Gökalp İlkokulu yerine 24 derslikli bir okul yapacağız. 12 derslikli yeni bir Güzel Sanatlar Lisesi, 2 yeni anaokulu yapıyoruz. Eski devlet hastanesi yerine okul ve spor salonu yapılması planlandı. Bu şekilde 10’a yakın okulumuzda yenileme çalışması yapılmaktadır. Yozgat’ın Ankara yönünden girişine hayırsever bir iş adamımız tarafından yapılacak olan Endüstri Meslek Lisesi için de proje çalışmaları sürüyor. Binayı yapacak ilgili firma ile görüşme yapıldı.
Binanın arsaya yerleşimi konusunda bir değişiklik yapılıyor. İnşallah bu yıl içerisinde bu lisemizin de temeli atılacaktır. Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç, eğitim konusuna ayrı bir önem veriyor. Yüklenici firma ile yapılan görüşmelerde inisiyatif kullanarak belirtilen süre ve öncesi itibariyle okulların tamamlanarak eğitime başlaması yönünde talimat vererek takibini bizzat kendisi yapıyor.” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.