""

Yozgat’ta Irak’lılara yönelik ikinci gıda ve bakliyat dükkanı açıldı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 14:02

Yozgat’ta Irak’lılara yönelik ikinci gıda ve bakliyat dükkanı açıldı

Ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta sayıları oldukça fazla olan Iraklı, Suriyeli ve Afganlı mültecilere yönelik Urfa’lı bir esnaf tarafından Yozgat’a ikinci gıda ve bakliyat dükkanı açıldı.

Yozgat’ta Irak’lılara yönelik  ikinci gıda ve bakliyat dükkanı açıldı
Son Güncelleme :

18 Ağustos 2017 - 7:00

Resmi olmayan rakamlara göre sayıları 5 Binin üzerinde olduğu belirtilen mülteciler bazı gıda ve bakliyat ihtiyaçlarını Mersin, Adana ve Ankara’da ki büyük toptancı firmalarından karşılaklarını belirtiyor.
Urfa’dan 20 yıl önce Yozgat’a gelen ve Yozgatlı ile evlenen Mahmut Korkmaz, ilde 4 yıldır gıda ve bakliyat üzerine esnaflık yaptığını belirterek, mültecilerden gelen talepler üzerine ikinci gıda ve bakliyat dükkanını açtığını söyledi.
Korkmaz, “Yozgat’taki mülteciler, kendilerine özgü gıdaları burada bulamadıkları için Kayseri, Ankara, Mersin yada Antep’e giderek temin etmeye çalışıyorlardı. Bizde bu eksiğin giderilmesi için onların istedikleri ürünleri getirerek burada satışa sunuyoruz. Türkçe kelimeleri tam anlamıyla bilemedikleri için ürünlerin etiketlerinin de arapça olmasına ve pirinç gibi bazı gıdaların istedikleri türden olmasına da dikkat ediyorlar. Özellikle Hristiyan mültecilere verilen gıda çekleri var. Onlarda bizden değil uluslar arası mağazalardan alışveriş yapıyorlar.”diye konuştu.
Alışverişe gelen Iraklılar’da Yozgat’ı sevdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Marketlerde istediğimiz ürünleri alıyoruz fakat bizim yörelerimize ait bazı gıdaları bulamıyoruz. Buranın açılması bizler açısından oldukça iyidir. Yoksa Yozgat’ta bulamadığımız bazı gıda ürünleri Mersin’den Adana’dan getirtmek zorunda kalıyorduk. Yozgat güzel burada olmaktan mutluyuz ama kendi ülkemizi de seviyoruz. Biran önce ülkemize de dönmek istiyoruz.
Bizler Irak vatandaşıyız ve şimdilik geçici olarak Türkiye’deyiz. Eğer bizilere de Türk vatandaşı kimliği verirlerse burada kalır yaşamımıza devam ederiz. Yozgat’ta biizim gibi gelip yaşayanların sayısının yaklaşık 7 bin olduğunu tahmin ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.