""

Yozgat’ta Kayıtlı İşsiz 17 Bin « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 04:30

Yozgat’ta Kayıtlı İşsiz 17 Bin

Yozgat’ta Kayıtlı İşsiz 17 Bin
Son Güncelleme :

19 Ekim 2021 - 17:52

İlimiz Valisi Ziya Polat geçtiğimiz gün önemli bir toplantıya başkanlık etti. Bu toplantıya çeşitli Kurumların üst düzey yetkilileri de katıldı. Yazımın başlığından da anlaşılacağı üzere toplantının ana konusu Yozgat’ta yaşayan vatandaşların işsizlik sorunlarına çözüm bulmak, yol gösterici çözümlerle bu soruna bir çare olmak idi.

Bu durumda birinci derecede sorumluluk İŞKUR’da olduğu için bu Kurumun yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmalar gözden geçirildi.

Toplantıda İŞKUR faaliyetleri, açılması planlanan kurslar ve Çocuk İşçiliği konusunda sunum gerçekleştirildi. Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumda Yozgat’ta 17 bin 257 kayıtlı işsizin olduğu bildirildi.

Yapılan sunumun devamında ise, Yozgat’ta 1 ve üzeri işçi çalıştıran toplam 2 bin 341 iş yerinin bulunduğu, 1-9 işçi çalıştıran 90 kamu, bin 910 ise özel sektör istihdam sağlamaktadır.

Ayrıca 10-49 işçi çalıştıran 29 kamu, 232 özel sektörde de 50 üzerinde işçi çalıştıran 20 kamu 60 özel sektörün yer aldığı ifade edildi.

Yozgat’ta hal böyle iken, ülke genelinde durum nedir:

Bu bağlamda birde TUİK’in paylaşımlarına kısaca bir göz atalım:

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde mevsim etkisinden arındırılmış işsiz sayısı 2021 yılı I. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 142 bin kişi artarak 4 milyon 118 bin kişi oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı ise 0,1 puanlık artış ile yüzde 12,9 seviyesinde gerçekleşti.

Sonuç olarak İşsizlik Ülkemizin önemli konularından birisidir. Dolayısı ile gerek ülke gerekse ilimizde bu sorunun çözümlenmesi doğru planlamaya ihtiyaç vardır.

Ülke genelinde ve İlimizde üretim alanlarının yeniden gözden geçirilmesi ile sorunun önemli ölçüde üstesinden gelinebilir.

Yozgat ölçeğinde olayı ele aldığımızda kent olarak tarım ve tarıma yönelik potansiyelimizin birinci öncelik olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü Yozgat’ın hali hazırda nüfusunun önemli bir kısmı geçimini halen tarım ve hayvancılık alanında elde ettiği gelirle karşılamaktadır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.