Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yozgat’ta Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme Projesi sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen TULIP (Türkiye Dayanaklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi) Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme Projesi, Yozgat’ta uygulanmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen TULIP (Türkiye Dayanaklı Peyzaj

Proje kapsamında 2025 yılı içinde üreticilere 33 adet yalıtımlı portatif çadır, 198 adet akıllı yemlik ve 132 adet şamandıralı suluk teslim edildi. Çekerek Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde yürütülen çalışma, il genelinde 272 köyü kapsıyor.
Bu köyler arasında; Akdağmadeni’nde 86, Aydıncık’ta 25, Çayıralan’da 25, Çekerek’te 44, Kadışehri’nde 27, Merkez’de 18, Saraykent’te 18 ve Sorgun’da 29 köy yer alıyor.
VALİ ÖZKAN ÜRETİCİLERLE BULUŞTU
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, proje kapsamında Sorgun ilçesine bağlı Yeniyer Belediyesi Ahmetfakılı Mahallesi’nde kurulan çadırları ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi. Vali Özkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Ömer Şentürk’ten proje hakkında bilgi aldı.
Vali Özkan yaptığı açıklamada, “Bu hizmetin ilimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
/ Haber Merkezi

Reklamı Geç