""

Yozgat’ta kurbanlık satışları başladı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 21:08

Yozgat’ta kurbanlık satışları başladı

Tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip illerin başında gelen Yozgat’ta besiciler, bin bir zahmetle besledikleri kurbanlıklarını görücüye çıkarmaya başladı.

Yozgat’ta kurbanlık satışları başladı
Son Güncelleme :

05 Haziran 2021 - 18:29

Girdi maliyetlerinin yüksek olması kurbanlık fiyatlarına yansısa da geçen yıla oranla fiyatlarda aşırı bir artış olmadığı belirtiliyor.
Bu yıl kurbanlıklar; büyükbaşta 7 Bin ile 20 Bin TL, küçükbaş kurbanlıklar da ise Bin 500 ile İkin Bin 500 TL arasında satışa sunulacağı ifade ediliyor.
Yozgat Ankara Karayolu, Organize Sanayi Bölgesinin karşında kurdukları 500 başlık büyükbaş besi çiftliğinde hayvancılık üzerine faaliyetini sürdüren Nazmi Ünsür, kurban bayramının yaklaşmasıyla kurbanlıkların da satışına başladıklarını söyledi.
Çiftlikte büyükbaş hayvanlardan düve ve tosun satışlarının başladığını kaydeden Ünsür, her bütçeye uygun kurbanlıkların bulunduğunu söyledi.
Çiftliğin Yozgat- Yerköy arasında OSB’nin tam karşısında ve yolun kenarında olmasından dolayı ulaşım sorunu olmadan kolaylıkla gelinebileceğini kaydeden Ünsür, “Çiftliğimiz Yozgat OSB’nin karşısında asfalta sıfır sayılacak bir noktada olduğu için isteyen herkes rahatlıkla ulaşım sağlayabilir. Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık satışlarımızda yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle Yozgat Merkezden vatandaşlarımız geliyor.” dedi.
Kurbanlık fiyatlarının geçen yılla kıyaslandığında aynı oranda olduğunu vurgulayan Ünsür, buna rağmen girdi maliyetlerinin artmasının hayvan üreticilerini sıkıntıya soktuğunu belirtti.
Ünsür, “Yıllardır köyümüzde hayvancılık yapıyoruz. Sonra bu işi profesyonel yapmak için yaklaşık 7 yıl önce Tarım Kırsal Kalkınmadan aldığımız hibe destekle modern bir tesis kurduk ve köyde yaptığımız hayvancılığı Yozgat Yerköy OSB karşısında sürdürüyoruz. Hayvanlarımız veteriner hekim kontrolünde sağlık kontrolleri periyodik olarak yapılmaktadır. Doğal yemle beslenen kurbanlıklarımızın eti de bir o kadar lezzetlidir.”dedi.

HER BÜTÇEYE UYGUN BÜYÜK VE KÜÇÜKBAŞ KURBANLIKLARIMIZ MEVCUTTUR
Çiftlikte her bütçeye uygun kurbanlıkların bulunduğunu vurgulayan Ünsür, “Çiftliğimizde her bütçeye uygun büyük ve küçükbaş hayvanlarımız bulunmaktadır. Bazı vatandaşlarımız ortak girmediği için hisse olarak kurbanının almak istiyor. Bu konuda bizlerde kendilerine yardımcı olmak adına tesisimizde keserek adreslerine hisselerini teslim ediyoruz. Canlı olarak ta kilo hesabı 30 TL olarakta kurbanlıklarını alabilirler. Bizler vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı da sağlamaktayız. Vatandaşımız dilerse burada çayını kahvaltısını yaparken kurbanını uzman kasaplar eşliğinde kurbanını keserek hissesini takdim ediyoruz, dilerse de evlerine teslim ediyoruz.”diye konuştu.

KURBANLIKLAR PROFESYONEL KASAPLAR TARAFINDAN KESİMİ YAPILMAKTADIR
Kurbanlık hayvanların kesimlerinin profesyonel kasaplar tarafından yaptırıldığını vurgulayan Ünsür, “Tesisimizden kurbanlıklarını alan vatandaşımızın aldığı hayvana kurbana kadar bakıyor ve kesimini yine burada kurmuş olduğumuz kesimhanemizde profesyonel kasaplarımız tarafından yapılmaktadır. Kurbanını bizlerden alan vatandaşımız tesisimizde çaylarını yudumlarken kesimini yapıp parçalayıp teslim ediyoruz.
Dileyen vatandaşlarımız şimdiden kurbanlıklarını seçip alabilir kurbana kadar da bakımını yine biz yaparız” şeklinde konuştu.
Nazmi Ünsür, kurban almak isteyen vatandaşların kendisine (0 542 315 43 50) nolu telefondan ulaşabileceklerini ifade etti.

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN