""

Yozgat’ta STK’lar İsrail’i protesto etti « Yeniufuk Gazetesi

19 Mart 2024 - 09:32

Yozgat’ta STK’lar İsrail’i protesto etti

Yozgat’ta Memur Sen İl temsilciliği öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’da Filistinlilere saldırmasını protesto etti

Yozgat’ta STK’lar İsrail’i protesto etti
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2021 - 13:59

Kentpark’ta toplanan STK temsilcileri ve üyeleri  Türk ve Filistin bayraklarıyla donattıkları araç konvoyuyla korna çalarak Cumhuriyet Meydanı’na geldi.
STK’lar adına açıklama yapan  Memur-Sen Yozgat İl Temsilcisi Kenan Şerefli, Filistin’in İsail tarafından saldırı altında olduğunu ifade etti.
Şerefli, “ Kudüs, kirli postallar altında eziliyor. Mesicidi aksa, gettolaşmış ruhların, terörist canilerin tasallutu altında. Ve bir halk direnmeye devam ediyor, iki yüzlü dünyaya inat, başını kuma gömen idraksizlere inat. Bir halk, bir ümmet ölüme aldırış etmeden, korkak düşmanın üzerine yürüyor, atsız pusatsız. Utan dünya.Utan insanlık.”dedi.
UNUTMAK FELAKETTİR
“Unutmak felakettir.” diyen Şerefli, “Biz bugün burada hatırlatma yapmak için, o, teröre karşı direnen ve her neresinden bakarsanız bakın insan olmanın onurunu kurtarmak için, imanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık. Evet. İnsan olmanın asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır. Coviti, stratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescidi aksaya saldıran terörist İsrail’in yaptıklarını telin etmek, asgari bir durum arzetmektedir. Fakat biz şunu da biliyoruz: Ziyanda olan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin egemenleri ve maalesef onların kurguladığı sistemin oluşturduğu kirli düzeni görmezden gelenler, terörirst İsrail’in kanlı stratejisinin küresel ölçekte desteklenmesine sebep olmaktadır. Kirli medya düzeniyle, artık her neresinden bakarsanız bakın adaleti değil güçlünün kanlı düzenini perdelemekten başka işlevi olmayan uluslararası hukukuyla bu sistem, bu düzen kanı ve terörü desteklemektedir. Onun için terörist İsrail bu kadar fütursuz, bu kadar hayasız davranmaktadır. Onun için İsrail, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir.Tam da bu yüzden, herkes sussa da, Filistinde, Kudüste bizim canımız ciğerimiz dediğimiz kardeşlerimize karşı sürdürülen terör politikalarına karşı haykırmaya, bu kirli düzenin üzerini örtmeye çalıştığı hakikati yılmadan usanmadan hatırlatmaya ve gerçekleri yüzlülerin yüzlerine çarpmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.
BİZDE BURADA DİRENMEYE DEVAM EDECĞİZ
“Nasıl ki orada kardeşlerimiz direniyor. Biz de burada direnmeye devam edeceğiz bu kör düzene karşı.” diyen Şerefli, “ Yılmayacağız! Usanmayacağız! Orada, insanlığın haremine yapılan saldırıya karşı direnen yiğitlerin sesi olacağız, sözü olacağız, bu küresel kirli stratejiye karşı biz de burada direneceğiz.  Biz, Yozgat Sivil İnisiyatif Platformunu Oluşturan Sivil Toplum Kuruluşları olarak buradan Yozgat Cumhuriyet Meydanından sesleniyoruz;  Herkes bilsin ve duysun ki, Mescid-i Aksa barış dini İslamın ve Müslümanların mabedidir. Bununla birlikte, bu kutlu mabed barış ve huzur için bütün insanların haremedir.  Herkes bilsin, duysun ve inansın ki;
Kudüs Filistindir. Kudüs İslam şehridir.  Kudüs, bütün inançların medeniyet birikimidir.
Ve herkes şunu görecek ki; Filistin, özgür ve bağımsız yaşayacak.
Filistin, Siyonist işgalden, Filistinliler Siyonist vahşetten çok yakında azade olacak.

İnanıyor ve iman ediyoruz, zulüm değil adalet hakim olacak.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.