KOM Şube Müdürlüğü’nün yaptığı analiz çalışmaları sonucunda, H.B.I. isimli şahsın bir online satış platformu üzerinden tarihi eser niteliği taşıyabilecek objelerin satışını yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine şüphelinin Sarıkaya ilçesindeki ikametinde arama gerçekleştirildi.
Yapılan aramada, 8 adet tarihi eser olarak değerlendirilen obje ele geçirildi. Ele geçirilen eserler muhafaza altına alınırken, şüpheli şahıs hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında gerekli adli işlemler başlatıldı.
/ Haber Merkezi
Yozgat’ta Tarihi Eser Operasyonu
Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Sarıkaya ilçesinde operasyon düzenlendi.
