""

Yozgat’ta yeni uygulama: Bozok-1 Huzur « Yeniufuk Gazetesi

4 Temmuz 2024 - 01:09

Yozgat’ta yeni uygulama: Bozok-1 Huzur

Yozgat’ta İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı, Vali Mehmet Ali Özkan başkanlığında gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda, yaz mevsimiyle artan güvenlik riskleri ve alınacak önlemler detaylı bir şekilde ele alındı.

Yozgat’ta yeni uygulama: Bozok-1 Huzur
Son Güncelleme :

01 Temmuz 2024 - 18:06

Trafik, asayiş, uyuşturucuyla mücadele ve yüksek sesle müzik yayını gibi konuların da masaya yatırıldığını ifade etti.
Vali Özkan, “Yozgat İl Emniyet Müdürlüğümüzde kadim şehrimiz Yozgat’ın huzur kenti imajını daha da ileriye taşımak üzere yetkililerimiz ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
Toplantımızın ana gündemlerinden birisi yaz aylarının gelmesiyle birlikte yoğunlukla kullanılan mesire ve park alanlarında ve ormanlık alanlarda insanımızın huzuru ve oradaki orman yangınlarına dair alınacak tedbirler oldu.” diye konuştu.
Trafik güvenliğine de dikkat çeken Vali Özkan, “Aynı zamanda insanımızın da desteğiyle azalmakta olan trafik kazalarını daha da aşağıya çekmek istiyoruz. Artan hava sıcaklıkları ve arazideki hasat mevsimi olması sebebiyle orman yangınına sebebiyet verebilecek olaylara dair hangi tedbirleri alabiliriz? Aldığımız tedbirlerdeki durumumuz ne? Onların da değerlendirmesini gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
İnsanımız da hemşehrilerimizden isteğimiz, istirhamım bu konularda hassasiyet göstermeleri.” ifadelerine yer verdi.
Özkan, “Burada en önemli olan husus insanımızın huzuru temin ve tesis etmek, insanımıza huzursuzluk veren olayların üzerine gitmeyi hedefliyor.
Trafik güvenliği kavramı içerisinde hep vurguladığımız hususlardan bir tanesi de seyahat esnasında gerek binek araçlarda gerekse toplu taşıma araçlarında yolcuların sürücüyle birlikte emniyet kemeri kurallarına riayet etmesi.” dedi.
Alınan tedbirlerle Yozgat’ın daha huzurlu bir kent olacağını ve vatandaşların kurallara uymalarının bu süreçte büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Özkan, “İnşallah aldığımız tedbirler insanımızın bize vermiş olduğu destekle birlikte yolların kesiştiği güzelim güzide Yozgat coğrafyası gönüllerin kesiştiği bir coğrafya olarak yoluna devam edecek.
Kentimiz artan huzuruyla birlikte insanımızın, gönüllerin buluştuğu bir nokta haline gelecektir.” şeklinde konuştu.
/Mehmet EROL

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.