İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün çalışma takvimi çerçevesinde STK ziyaretlerini sürdüren Yozgat İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yurtlu, faaliyetlerini sürdüren dernekleri ziyaret ederek bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Yurtlu, Çekerek ilçesinde faaliyet gösteren dernek yöneticilerine yönelik; sivil toplum bilinci, kurumsal kimlik ve birlikte iş yapma konularında bilgilendirme yaptı.
Dernek yöneticilerine rehberlik etmek, kamu ve STK işbirliğini geliştirip güçlendirmek ve yaşanan mevzuatsal sorun ve önerileri tespit etmek amacıyla sürdürülen program kapsamında kısa adı ÇİMDER olan Çekerek İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği yöneticileriyle bir araya gelen İl Müdürü Yurtlu, derneklerin kişi topluluğu olduğunu vurguladı. Yurtlu, “Elbirliği, gönül birliği içerisinde birlikte iş yapma, kamu kurum kuruluşlarıyla işbirliğinde bulunma, karar mekanizmalarında yer alma ve katılımcı ve temsili demokrasi” konuları üzerinde durdu.
Karaparanın aklanmasının önlenmesi ile terörizme finansmanın önlenmesi konularına da değinen Yurtlu, gerek faaliyetlerde gerekse banka hesap işleri gibi mali konularda birden fazla kişinin yetkilendirilerek, suistimalin önlenmesi ve olası yanlışlıklara mahal verilmemesi gerektiğini ifade etti.
ÇİMDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recep Kızıltaş, yönetim kurulu ve üyeleri adına İl Müdürü Yurtlu’ya ziyaretinden ve paylaşımlarından dolayı teşekkür etti. Alpaslan DEMİR
