""

Yurtnaç: Milletimizin duruşunda kahramanlık, fedakarlık samimiyet var « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 14:52

Yurtnaç: Milletimizin duruşunda kahramanlık, fedakarlık samimiyet var

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türk milletinin kadınıyla, çocuğuyla büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini belirterek, “Milletimizin duruşunda kahramanlık, fedakarlık ve samimiyet var.”dedi.

Yurtnaç: Milletimizin duruşunda  kahramanlık, fedakarlık samimiyet var
Son Güncelleme :

31 Ekim 2017 - 7:00

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türk milletinin kadınıyla, çocuğuyla büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini belirterek, “Milletimizin duruşunda kahramanlık, fedakarlık ve samimiyet var.”dedi.
Cumhuriyetin Kuruluşunun 94. Yıl dönümü münasebeti ile Vali Kemal Yurtnaç ve Eşi Dilek Yurtnaç ev sahipliğinde 29 Ekim Resepsiyonu düzenlendi.
Nohutlu Tepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen resepsiyonda konuşan Vali Kemal Yurtnaç, Cumhuriyetin 94. Kuruluş yıldönümünü kutlayarak, Gazi Mustafa Kamal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete intihal etmiş gazi ve şehitleri rahmetle andığını söyledi.
BAYRAMLAR HEP BİRLİKTE KUTLANMASI GEREKEN GÜNLER
Bayramların hep birlikte kutlanılması gereken günler olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Cumhuriyet Bayramı bizim ulusal bayramımız. Belki de en önemli bayramımız diyebiliriz. Nihayetinde bir ülkenin kuruluşunun miladı. Tabi ki Türkiye Cumhuriyeti 94 yıllık yaşlı bir cumhuriyet sayılamaz, genç bir cumhuriyet. Ama bunun bin yıl gerisine gittiğimizde kökümüz Selçuklu ve Osmanlı. Daha öncesinde Türk tarihinde 16 devleti kurmuş bir milletiz.
Tabi tarih sahnesinde her devlet insanlar gibi doğuyor büyüyor ve ölüyor.
Osmanlı da böyle bir süreci yaşadı. Ancak Osmanlının küllerinde cumhuriyeti ortaya çıkaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Osmanlının yetiştirdiği, ülkesini seven subaylardı. Aynı bizim geçen yıl 15 Temmuz’da yaşadığımız gibi bu ülke yedi düvelin tankına, topuna, tüfeğine, gemilerine rağmen ellerinde bir şey olmadan yürekleriyle, imanlarıyla, samimiyetleriyle ülkelerine sahip çıktılar. Görüyoruz ki aynı şeyi 15 Temmuzda bizler yaşadık. Demek ki bu milletin kumaşının kalitesi hiçbir zaman değişmiyor” dedi.
MİLLETİMİZİN DURUŞUNDA
KAHRAMANLIK, FEDAKARLIK, SAMİMİYET VAR
Her milletin bir duruşunun olduğunu ifade eden Vali Yurtnaç, “Bizim milletimizin de bir duruşu var. Bu duruşta kahramanlık, fedakarlık ve samimiyet var. Biz zannediyorduk ki gençlerimiz bize nazaran vatan millet duyguları biraz daha törpülenmiş.
Ama gördük ki 15 Temmuz’da çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle hep birlikte ülkesine sahip çıktı. 15 Temmuz hadisesi gösterdi ki Türkiye Cumhuriyeti halkı sağcısıyla solcusuyla demokrat bir tavırla seçilmiş insanlarının yanında durdu” diye konuştu.
Bu ülkenin birliğinden, dirliğinden, düzeninden asla taviz vermeyeceklerini kaydeden Vali Yurtnaç, “Biz ülkedeki renkleri zenginlik olarak görürsek bu ülkeyi hep birlikte yüceltiriz. Bu duygu ve düşüncelerle Yozgat’ta sizlerle beraber çalışmaktan, size hizmet etmekten mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.
Bir mutluluğumu daha ifade edeyim. Genellikle bu tür bayramlar devlet görevlilerinin kutladığı törenler olur. Bu bayram ilk defa dedik ki, kurumlar vergisi veren, gerçek usulde vergi veren kişiler, şehit ailelerimiz, gazi ailelerimiz, muhtarlarımız ve şehrin eşrafı olan kişilerde bu bayrama iştirak ederlerse, bu bayramın manasını ortaya koyarlar.
Cumhuriyet cumhurdur, halktır, halksız bir demokrasi, halksız bir cumhuriyet düşünülemez.
O maksatla davetimize katıldığınız için teşekkür ediyorum. İlelebet milletimiz, devletimiz payidar olsun. Cumhuriyet Bayramımızı tekrardan kutluyor herkese saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Gazi Mustafa Kamal Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Daha sonra Cumhuriyetimizin 94. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle pasta kesilerek konuklara ikram edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.