""

Zararsız: Kadronun kamudaki bütün taşeron işçileri kapsamasını istiyoruz « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 20:11

Zararsız: Kadronun kamudaki bütün taşeron işçileri kapsamasını istiyoruz

Hizmet İş Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, son günlerde kamuoyunda ve mecliste görüşmelere başlanılan taşeron işçilere kadro verilmesi konusunun kamudaki bütün taşeron işçileri kapsamasını istediklerini söyledi.

Zararsız: Kadronun kamudaki bütün  taşeron işçileri kapsamasını istiyoruz
Son Güncelleme :

27 Eylül 2017 - 7:00

Hizmet-İş Sendikası 2. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Van’da yapıldı. Toplantıda taşeron işçilere kadro verilmesi konusu görüşüldü.
Hizmet İş Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de taşeron örgütlenmesini ilk başlatan ve bu konuda önemli aşamaları geçen bir örgüt olduklarına dikkat çekti.
ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇÖZÜMÜNÜ ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ
Özel sözleşmeli personel çözümünü asla kabul etmeyeceklerini daha öncede belirttiklerini kaydeden Zararsız, “ Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, döneminde açıklanan çözüme karşı çıktık, söz konusu düzenlemenin Meclis’ten geçmemesi için mücadele ettik ve bunu başardık. Getirilecek yeni çözümümün bütün taşeron işçileri kamuda istihdam edecek bir model olmasını talep ediyoruz. Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) ve benzeri çözümlere hak-İş Olarak baştan itibaren karşı çıkacağımızı ifade ediyoruz. Sayın çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanını çok temkinli ve çok dikkatli ciddi bir çalışma yaptığını biliyoruz. Bu çalışmalara Hak-İş olarak bizde katkı vermeye her zaman hazırız. Bizim itirazlarımızı taleplerimizi Sayın Bakanımız biliyor.”dedi.
Taşeron işçilere kadro verilmesi hakkında son son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğunu söyleyen Başkan Zararsız “Cumhurbaşkanımız referandumdan sonra bazı konuların üzerine gidilmediğini ve bunun da kanayan bir yara olduğunu görünce taşeron arkadaşlarımızın kadronun artık elzem olduğu talimatlarını verdi” diye konuştu.
KAMUDA 720 BİN TAŞERON İŞÇİ ÇALIŞIYOR
Kamunun çeşitli kurumlarında 720 bin taşeron işçinin çalıştığını söyleyen Zararsız, “Hastaneler, karayolları, bakanlıklar, devlet hastaneleri ve belediyeler başta olmak üzere kamuda 720 bin civarında taşeron işçi çalışıyor. Uzun zamandan bu yana bir müjde bekleyen bu işçilerin gözü kulağı hala hükümetten gelecek bir açıklamada. Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın taşeronlarla ilgili açıklaması olan, “Bu konu tamamen hükümetimizin gündeminde, kısa bir süre içerisinde Sayın Başbakanımız gelinen noktayı açıklayacaktır diye düşünüyorum” sözleri taşeron işçileri tekrar umutlandırdı.”dedi.
TAŞERON İŞÇİLERİN SESİNİ TÜRKİYE’YE DUYURDUK
Taşeronların Türkiye’deki varlığını Hak-İş’in ortaya çıkardığını ifade eden Başkan Zararsız, şunları ifade etti: “Son noktayı Cumhurbaşkanımız koydu. Siz de takdir edersiniz ki, bir açıklamasında, ‘artık bu taşeron düzenlemesinin gerçekleşmesi lazım’ diye konuya ağırlık verileceğini ifade ettiler ve ‘bunu bitirin artık’ şeklinde bakanlıklara talimat verdiler. Taşeron işçilerin kadroya alınması yönünde çok ciddi bir hazırlık yapıldığını biz biliyoruz.
Hak-İş olarak şunun mutluluğunu yaşıyoruz: Taşeronların Türkiye’deki varlığını Hak-İş Sendikası ortaya çıkardı. 2014-2015 yılları arasında Ankara’da bir üniversitede taşeronların sesini Türkiye’ye duyurduk. 6552 sayılı Taşeron Yasası ortaya çıktı.
Ve bununla beraber toplu sözleşmeler yapılmaya başlandı ve artık taşeronların Türkiye’deki varlığı ortaya çıktı. Sendikalı olmaları, kadrosuz olmaları, artık bunların da asıl ve yardımcı işlerde aynı kamu çalışanları adı altında kadro almalarının önemli olduğunu ve yasada da bu konuda engel olmadığını sesimiz çıktığı kadarıyla Türkiye’de çalışan tüm taşeron arkadaşlara anlattık. Bu arkadaşlarımız da Hak-İş’e güvendiler.”
TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO HAYALİ İNŞALLAH GERÇEKLEŞİR
Taşeron işçilerin tek hayallerinin kendilerine kadro verilmesi olduğunu vurgulayan Zararsız, “Şu anda Hak-İş taşeron üyesi yaklaşık 550 bin civarında. Allah’a çok şükür şunun mutluluğunu yaşıyoruz. Toplu sözleşme dedik, sendika dedik, taşeron arkadaşlara kadro dedik, inşallah bu da gerçekleşir. Bizim için önemli olan şu: Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkması bir talimattır. Şimdiye kadar dikkat ederseniz son 2-3 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyla ilgili net bir açıklama yapmamıştı. Bundan önceki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun bir açıklaması olmuştu. Hatta onun üzerinden bile Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözü olmamıştı. Fakat artık şunu görüyoruz.
Cumhurbaşkanımız referandumdan sonra bazı konuların üzerine gidilmediğini ve bunun da kanayan bir yara olduğunu görünce taşeron arkadaşlarımızın kadro konusun artık elzem olduğu talimatlarını verdi. Biz bunu Hak-İş olarak yakinen takip ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.