""

ZOR BİR YIL OLDU! « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 06:46

ZOR BİR YIL OLDU!

ZOR BİR YIL OLDU!
Son Güncelleme :

02 Aralık 2021 - 18:25

Sizlerin de benim gibi düşündüğünü biliyorum…

2020 gibi 2021 yılı da dünya da yaşayan her canlı için zor ve çetin geçen bir yıl oldu…

Bir taraftan ülkeler arasında devam eden savaşlarla geçerken, bir taraftan güçlü ülkeler zayıf ülkeleri yok etme çabası içerisinde oldu…

Dünya da bütün ülkelerin ortak mücadele ettiği Covit-19 salgını bütün ülkelerin nüfus planlamasını alt/üst etti…

Çin’de başlayan bu salgın için kimi uzmanlar komplo teorisi derken, kimi uzmanlar bu olaya bilimsel yaklaştı…

2019 yılında başlayan, aradan 2 yıl geçmesine karşın güçlü ülkeler gerekli tedbirleri alarak, bilimsel çalışmalarla bu salgını tedavi etmenin çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu salgına en hazırlıksız yakalanan ülkelerden birisi de Türkiye olmasına karşın, alınan önlemler ve satın alınan aşıların kullanılması ile süreç en az sorunla atlatılmak için halen çalışmalara devam edilmektedir.

2020’de olduğu gibi 2021 yılı da nice sıkıntı, sorun ve problemlerle geçmeye bugünde devam ederken, yeni bir yıla girmenin hazırlığını yaptığımız an itibariyle geriye dönüp baktığımız da; 2021 yılında olduğu üzere 2022 yılında da bu salgın ile mücadeleye devam edeceğiz…

Covit-19 adı verilen bu salgın hastalık sebebiyle kimilerimiz en yakınını, kimilerimiz de eş ve dostlarımızı, çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz insanları kaybetmenin üzüntüsünü hep birlikte yaşadık.

Ülke olarak dünya da var olmak ve güçlü olabilmek adına 2021 yılında siyaseten yapılan yanlış ve atılan bir takım hatalı adımlar sebebiyle de ekonomik olarak toplum bir hayli yıprandı…

Fakirlik ve yoksulluk ciddi oranda artarak, ağır koşullar sebebiyle küçük ve ortak ölçekli esnaf kesiminde kepenk kapatmanın yanında birçok insan işini kaybetti…

Fakirlik ve yoksullukla birlikte istihdam alanlarında yaşanan sorunlar beraberinde işsizliği de getirdi…

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine baktığımızda ülkemizde işsizlik oranı ortalama yüzde 12 seviyesinde gösterilmiş olsa da, gerçek rakamlar bu seviyenin bir hayli üzerinde olduğu bilinen bir gerçektir.

Yozgat’ta işsizlik seviyesine baktığımızda ise, bu oran bir hayli yüksek seviyeler de devam etmektedir. Yozgat nüfusunun önemli bir kesimi çeşitli kurumlar aracılığı aldıkları desteklerle hayatlarını idame ettirmeye devam ediyor.

Sonuç olarak 2020 ve 2021 yılının hepimiz için zor ve sıkıntılı bir yıl olarak geride bırakmak üzere iken, 3 hafta sonra 2022 yılına hep birlikte adım atmış olacağız. Bu yılın Yozgat’ımız için hayırlı, huzurlu ve özlemle beklediğimiz gelişmelerin, yatırımların yaşandığı bir yıl olmasını temenni ediyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.