""

Matematiğin gözünden ımagınary sergisi açıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 14:58

Matematiğin gözünden ımagınary sergisi açıldı

Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü, Türk Matematik Derneği (TMD) ve İstanbul Matematik Bilimleri Merkezi’nin (İMBM) katkılarıyla Matematiğin Gözünden IMAGINARY” sergisi, açıldı.

Matematiğin gözünden  ımagınary sergisi açıldı
Son Güncelleme :

02 Nisan 2019 - 17:56

Bozok Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü, Türk Matematik Derneği (TMD) ve İstanbul Matematik Bilimleri Merkezi’nin (İMBM) katkılarıyla Matematiğin Gözünden IMAGINARY” sergisi, açıldı.
Fen-Edebiyat Fakültesinde açılışı gerçekleştirilen sergi ile estetik resimler oluşturmak için matematiğin kullanılabileceği, güzelliğin de formülize edilebileceği, bu formülleri sadece matematikçilerin değil herkesin çeşitlendirerek oluşturabileceği gözler önüne serilecek.
Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Babaarslan dünyada 60’ı aşkın ülkede, 1 buçuk milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği, IMAGINARY projesinin uluslararası bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi: “Sergi, Türk Matematik Derneği ve İstanbul Matematiksel Bilimler Merkezi tarafından 2015 yılında ülkemize getirildi. Dünyada gezen benzerleri incelenerek İstanbul’da tamamen yeniden oluşturulan sergi 5 yılda 20’den fazla il ve 23 farklı üniversite ve kurumda sergilendi. Bu sergiyi Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz.”
İlkokul yıllarında matematikle tanışan çocukların bu dersi ya sevdiğini ya da sevmediğini, bu nedenle matematiğin hep zor bir ders olarak algılandığını ifade eden Doç. Dr. Murat Babaarslan, bu algıyı kırmak için sergiyi Yozgat ‘a getirdiklerini kaydetti.İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde öğrenciler olmak üzere Yozgat halkına hitap edecek “Matematiğin Gözünden IMAGINARY” sergisi, 12 Nisan’a kadar ücretsiz olarak bilim ve matematik severlerin beğenisine sunulacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.