""

10 İl koordinatörü ile çocuk hizmetleri görüşüldü « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:52

10 İl koordinatörü ile çocuk hizmetleri görüşüldü

Yozgat ev sahipliğinde aralarında Ankara, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Çorum, Sivas ve Çankırı olmak üzere 10 ilden gelen Çocuk Hakları İl Çocuk Komite başkanlarınca “Sosyal Uyum Programı” kapsamında düzenlenen toplantıda çocuk hizmetleri ele alındı.

10 İl koordinatörü ile çocuk hizmetleri görüşüldü
Son Güncelleme :

11 Eylül 2018 - 7:00

Yozgat ev sahipliğinde aralarında Ankara, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Çorum, Sivas ve Çankırı olmak üzere 10 ilden gelen Çocuk Hakları İl Çocuk Komite başkanlarınca “Sosyal Uyum Programı” kapsamında düzenlenen toplantıda çocuk hizmetleri ele alındı.
Yozgat Aile ve Soysal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, yaptığı konuşmada, ülke genelinde 22 Milyon 883 Bin 288 çocuk yaşadığını söyledi.
Neşeli, “Bu çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmek. Çocuklardan korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaçların tespiti, bunların korunması, bakımı, yetiştirilmesi ve rehabilitasyonlarını sağlamak üzere gerekli çalışmalar yürütmekte olan Bakanlığımız etkili çalışmalar imza atmaktadır. Bazı istatistikleri paylaşacak olursak bugün Ülke genelinde 14 bin çocuğa ev tipi kuruluşlarda bakım verilmekte.5 Bin 992 çocuk koruyucu aile hizmetinden faydalanmakta. 114 Bin 802 çocuk kendi aileleri yanında SED hizmetinden faydalandırılmaktadır.”
“Ülkemiz çocukları haricinde yaşamlarını sürdüren 3,9 milyon mülteci 1,7 milyon çocuğa da hizmetler götürülmektedir.” diyen Neşeli, “Ülkemiz genelinde kamp dışında yaşamlarını sürdüren sığınmacı çocuklara Çocuk Hakları İl Çocuk Komiteleri aracılığıylatopluma uyumlarının sağlanması karşılıklı diyaloğa ve bilgi alışverişine olanak sağlayacak bir platformun oluşturulması amacıyla “Sosyal Uyum Programı”nı hayata geçirmiş. Bu uyum programları ile çocuk ve ailede savaşın ve mülteciliğin etkileri en aza indirgenmeye çalışılmıştır. Bugün burada; Ankara, Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Çorum, Sivas ve Çankırı olmak üzere 10 ilden gelen Çocuk Hakları İl Çocuk Komite başkanlarınca “Sosyal Uyum Programı” ile ilgili illerinde yaptıkları ve planladıkları çalışmaları bizimle paylaşacaklar. Ayrıca Ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle aileleri bakmakta güçlük çektiği için maddi olarak desteklediğimiz çocuklara, sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik olarak da desteklemek için 2017 yılında 23 ilde Okul Destek Projesi hayata geçirilmiş ve başarı ile proje devam etmektedir. Yoksul ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla yürütülen “Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)” uygulamasının kapsamı “Okul Destek Projesi” ile genişledi.
Bütçesi 2 milyon lira olarak belirlenen Okul Destek Projesi’yle ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânların sunulması amaçlarına ulaşılmış olması bizleri mutlu etmektedir.
Bu kapsamda, SED hizmetinden yararlanan çocuklar sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif birçok etkinliklerle desteklenerek gelişimlerine katkı sağlanmıştır. Yine bugün burada 10 ilden gelen koordinatörler ile “Okul Destek Projesi” kapsamındaillerinde yaptıkları ve planladıkları çalışmaları bizimle paylaşacaklar.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.