""

11 Ayda 1 Milyona yakın senet protesto oldu « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 05:14

11 Ayda 1 Milyona yakın senet protesto oldu

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından, bu yılın 11 aylık döneminde bir milyona yakın senedin protesto edildiği, bu senetlerin para olarak karşılığının 10 milyar TL’nin üzerinde olduğu belirtildi.

11 Ayda 1 Milyona yakın senet protesto oldu
Son Güncelleme :

24 Aralık 2016 - 7:00

Tahsil edilemeyen senetlerin en fazla İstanbul’da olduğu bunuAnkara, İzmir Konya, Antalya’nın takip ettiği belirtilirken, senetlerin tutar bazında en düşük olduğu iller ise Bayburt, Siirt ve Tunceli şeklinde sıralandı.
İstanbul yine başta TBB Risk Merkezi’nin bu yılın Ocak Kasım dönemini içerisine alan “Protestolu Senetler” raporu yayımlandı.
Rapora göre yılın 11 ayında, Türkiye’de, ilk on ay içerisinde protesto edilen 927 bin senedin parasal tutarı 10,7 milyar TL oldu.
Geçen yılın aynı dönemine kıyasla protesto edilen senet adedi yüzde 1,7, senet tutarı ise yüzde 20,7 arttı. Söz konusu dönemde, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği il İstanbul olurken, bunu sırasıyla Ankara, İzmir, Konya ve Antalya takip etti.
Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 29’unu İstanbul, yüzde 10’unu Ankara, yüzde 7’sini İzmir teşkil ederken, rapora göre, bu oran Antalya için yüzde 4 ve Gaziantep için yüzde 4 düzeyinde hesaplandı.
En düşük iller Protesto edilen senetlerin tutar bazında en düşük olduğu iller ise Bayburt, Siirt ve Tunceli şeklinde sıralandığını ifade edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.